6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Huzur bozmaya cadde işgaline ceza

Kabahatlar kanunu çerçevesinde dilencilik, huzur ve sükuneti bozma, yol-cadde ve tretuvar işgali ve çevreyi kirletenlere yönelik ceza uygulamasına gidileceği bildirildi.

Yakutiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Zülküf Usanmaz, zabıta yöneticileriyle toplantı yaptı.

Yakutiye Belediye Başkanı Fahrettin Atınç, “Kabahatlar kanununda zabıtaya yönelik özellikle 33, 36, 38 ve 41. ve ilgili maddeler sorumluluklar yüklüyor. Bunlar halkımızın rahat ve huzuru için gerekli olduğu gibi temiz bir çevre içinde uyulması zorunla durumlar. Yasa 5 bin YTL’ye kadar para cezası öngörüyor. Uyarılara rağmen eylemine devam eden şahıs ve işyerlerine ceza uygulamaktan kaçınmayacağız. Kent kimliği ve kültürü bunu gerektiriyor. Herkes kapısının önünü temiz tutmalı, kenti atığıyla çevreyi kirletmemeli.” dedi.

Zabıta Müdürlüğü yetkilileriyle toplantı yapan Başkan Yardımcısı Zülküf Usanmaz da, Kabahatlar kanunu çerçevesinde gerekli işlemlerin yapılması konusunda uyarıda bulundu. Kabahatlar kanunun zabıtaya yönelik (33. md) dilencilik, (36. md.) Huzur ve süküneti bozma, (38 md.) yol, cadde ve tretuvarları işgal, (41. md.) çevreyi kirletme konularında zabıtaya değişen oranlarda ceza verme yetkisi veriyor. Yasada ön görülen 50 – 5 bin YTL arasında değişik ceza uygulanması konusu karara bağlandı.

Şehirde halkı ve sabit esnafı rahatsız ederek satış yapan seyyarlara, yoğunluk kazanan cadde ve sokaklarda işyeri dışına taşan esnaf önce tespit edilecek, ardından uyarı yapılacak, devam edilirse ceza uygulamasına gidilecek. Lokanta atıklarının açık vaziyette çöp konteynırlarına dökülmemesi hususunda Zabıtanın dikkat çekildi” şeklinde konuştu.

Zabıta teşkilatı, kanunla ön görülen cezaların uygulamasında önce tespit yapacak, sonra uyaracak ve uygulamada inat edilirse cezai uygulamaya gidecek. Evsel atıklardan, kaldırım, yol ve tretuvar işgaline, gürültü ile çevreyi rahatsız etmeye kadar çeşitli kabahatlar için maddi cezalar 20 YTL’den başlayıp 5 bin YTL’ye kadar çıkıyor.

.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 14:28:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?