7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Huzur uygulamalarına hız verildi

Erzurum'da huzur uygulamalarına hız verilirken, 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararına istinaden 13-14-15 Ağustos 2008 tarihlerinde, il merkezinde 5 bölgede, 8 kavşakta kişiler üzerinde, araçlarda ve umuma açık yerlerde genel uygulama yapıldı.

Konuyla ilgili Erzurum Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi: "Terör örgütlerinin ülkemiz genelinde çeşitli illerde huzur ve sükunu bozmak amacıyla gerçekleştirdikleri terör eylemlerinin ilimizde de vuku bulabileceği muhtemel olduğundan asayişe müessir fiillerin (silahla, kesici ve delici aletle yaralama) ve fuhuş, kaçakçılık, organize suç örgütlerinin işledikleri suçların önlenmesi, cadde ve sokaklarda insanlarda korkuya neden olan yanıcı, patlayıcı maddelerin satılması ve kullanılmasının engellenmesi, suçluların ve suça konu maddelerin yakalanması, olası terör olaylarına geçit verilmemesi, terör örgütü mensupları, yardım ve yatakçılarının yakalanarak adalete teslim edilmesi ve şehrimizin huzur ve güvenliğinin devamının sağlanması amacıyla Erzurum 1. Sulh Ceza Mahkemesinden alınan arama kararına istinaden 13-14-15 Ağustos 2008 tarihlerinde, İl Merkezinde 5 bölgede, 8 kavşakta kişiler üzerinde, araçlarda ve umuma açık yerlerde genel uygulama yapılmıştır.

Söz konusu uygulamalarda: 2 bin 93 şahsın GBT sorgulaması yapılmış; 1 şahsın 3167 S.K.M suçundan arandığından gözaltına alınmış, 4 şahıs 'Tehditle Zorla Para Almaya Çalışma' suçundan arandığından yakalanarak gözaltına alınmış ve Cumhuriyet Savcılığına sevk edilmiştir. 1 şahsa, sallama tabir edilen bıçak taşıdığından Kabahatler Kanunundan işlem yapılmıştır. 458 araç kontrol edilmiş; 2 araç sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan, 1 araç sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanmaktan, 3 araç sürücüsüne muhtelif suçlardan cezai işlem uygulanmıştır. 114 Umuma açık işyeri kontrol edilmiş; 1 işyerine açıktan içki satmaktan, 1 işyerine ruhsatsız çalışmaktan işlem yapılmış olup, başka herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılmamıştır. Yasaların polisimize verdiği her türlü yetki kullanılarak, vatandaşımızın huzur ve güvenini bozan olay, şahıs ve oluşumlara fırsat verilmeyecektir. Vatandaşlarımızın her türlü ihbar, şikayet ve dilekleri, şehrimizde istenilen huzur ve güven ortamının temin edilmesinde teşkilatımıza yardımcı olacaktır."

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 15:32:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?