9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

Huzurevinde 'Çakkıdı' eşliğinde spor

Erzincan Yüzüncü Yıl Atatürk Huzurevi'nde kalan yaşlılar, son günlerin popüler şarkısı olan Kenan Doğulu'nun "Çakkıdı" eşliğinde spor yapıyor. 

35 bayan, 49 erkek yaşlının kaldığı Yüzüncü Yıl Atatürk Huzurevi'ne, İl Özel İdare Müdürlüğü'nün sağladığı maddi destekle, 28 bin YTL harcanarak içerisinde birçok kondisyon ve fizik tedavi aletlerinin bulunduğu bir spor salonu oluşturuldu. 

Huzurevinde görevli fizyoterapistler Erkan Deniz ve Sevim Ahıshalı'nın nezaretinde gruplar halinde spor salonuna giden yaşlılar, sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde iki kez spor yapıyor. Müzik eşliğinde spor yapan huzurevi sakinlerinin en çok tercih ettiği şarkı ise, Kenan Doğulu'nun son günlerde popüler olan "çakkıdı" adlı şarkısı. Yaşlıların, fizyoterapist eşliğinde yaptıkları egzersiz hareketlerinde müziğin ritmine uyum sağlamaları ise büyük dikkat çekiyor. Spor yapmaya başladıktan sonra kendilerini daha sağlıklı hissettiklerini dile getiren yaşlılar, kendilerine imkan sağlayan yetkililere teşekkür etti. 

Yaşlıların zamanla spora daha iyi uyum sağladıklarını belirten fizyoterapist Erkan Deniz, "Yaşlılarımız şimdiye kadar böyle bir imkanı bulamamışlar. Zamanla bu alışkanlıkları gelişecek. Yaşlılara kaldırabileceği egzersizler yaptırıyoruz. Rehabilitasyon uzun vadede sonuçlar veren bir program. Bu salon, yaşlılarımızın boş zamanlarını değerlendirmeleri ve sağlıklarını daha iyi takip etmeleri açısından büyük bir fayda sağladı" diye konuştu. 
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 19:48:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?