6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Hyundai'den yeni model

Hyundai i10, şirin ve çekici tasarımıyla, ekonomikliğiyle ve pratikliğiyle özellikle kalabalık şehirlerin eğlence kaynağı olacak.

Hyundai Kuzey’den yapılan açıklamaya göre;” Atos Prime’ın yerine geçen i10, küçük boyutlarına rağmen özellikle bayan sürücüleri, ilk aracını almayı düşünen gençleri ve öğrencileri, genç çalışanları ve şehir içinde kıvrak araç sahibi olmak isteyenleri hedefleyen Hyundai i10 evin ikinci otomobilini alacak kişilere ve orta yaşlılara da hitap ediyor.

Şık, modern ve dinamik bir görünüme sahip olan i10, yüksek sürüş pozisyonu ve geniş panoromik ön camıyla dikkat çekici bir görünüm sunuyor. Hyundai model yelpazesinin yeni yüzünü yansıtan araç, büyük ön hava giriş kanalı, tek parça şeklinde görünen ön tamponu ve göz alıcı ön kaput tasarımıyla bakışları üstünde topluyor. “

Açıklamada, aracın özellikleri de şu şekilde sıralandı: “İlk bakışta orta konsolda yer alan radyo CD/MP3 çalar ve hemen altındaki klima/havalandırma kontrol butonları dikkat çekiyor. 225 lt’lik segmentinin en büyük bagaj hacmi, i10a farklı bir özellik kazandırıyor.

Hyundai’nin A segmentindeki önemli kozu olan i10, Türkiye’ye ilk etapta 1.1 litre hacmindeki 4 silindirli motorla ithal ediliyor. Silindir başına 3 supap teknolojisine sahip bu motor, 5500 d/d’de 66 PS maksimum güce ve 2800 d/d’de 10,1 kgm (99 Nm) maksimum torka sahip. i10’da önde 241 mm disk ve arkada da 234 mm çapında disklerin kullanıldığı EBD (Electronic Brake Distribution-Elektronik Fren Gücü Dağılımı) destekli ABS fren sistemi standart olarak sunuluyor. Hyundai i10, Euro NCAP çarpışma testlerinde segmentindeki en yüksek değerleri alarak önden çarpışmada 4 yıldız, çocuk güvenliğinde 4 yıldız ve yaya güvenliğinde de 3 yıldız elde etti.”

Hyundai i10’un dünyasıyla buluşmak ve daha detaylı bilgi almak isteyenlerin özel olarak hazırlanan http://i10.hyundai.com.tr internet sitesi ziyaret edilebilecekleri belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 16:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?