4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

İçme suyu şebekesi yenileniyor

İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürü Remzi Ertek, şehir içme suyu şebekesinin AB ve Çevre ve Orman Bakanlığı'nın katkısıyla yenileceğini belirtti. Ertek, 2017’de sona erecek yenileme sonrası içme suyunun şişe suyundan daha kaliteli olacağını söyledi.

Dünya Su Günü nedeniyle ‘Şehir Sularının Yönetimi' konulu panel, DSİ 8’inci Bölge Müdürlüğü Erdoğan Cimilli Toplantı Salonu’nda yapıldı. Panelde konuşan ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, Erzurum içme suyu şehir şebekesinin yenilenmesine gelecek yıl başlanacağını kaydetti. Avrupa Birliği'nden alınan 64 milyon euro hibe ve Çevre ve Orman Bakanlığı’nın belirli miktardaki desteğiyle şehir şebekesinin yenileceğini ifade eden Ertek, çalışmanın 2017’ye kadar tamamlanacağını söyledi.

Erzurumlular’ın yaklaşık 560 kilometre uzunluğundaki şebekenin tamamlanmasıyla kaliteli su tüketeceğini anımsatan Ertek, “Erzurum'da asıl sıkıntı içme suyu şebekesinin eski olması. Özellikle demir borulardan nakledilen sularda, demir oranı yüksek çıkıyor. Bu nedenle musluklardan sarı su akabiliyor. Bu olumsuzluğu gidermek için şehir şebeke sistemini önümüzdeki yıldan itibaren yenileyeceğiz. Yıl içerisinde de arıtma tesisini AB hibeleriyle gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR
İÇME SUYU ŞEBEKESİ YENİLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2011 Salı 17:21:01
Güncelleme :22 Mart 2011 Salı 17:24:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?