6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

Iğdır Emniyet Müdürü Erzurum'a

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı kararname ile Erzurum Emniyet Müdürü Mehmet Kamil Çolak Aydın Emniyet Müdürlüğüne atanırken, Iğdır Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur ise Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne tayin edildi.


İçişleri Bakanlığı’nın bugün yayınladığı kararname ile 5 ilin emniyet müdürü merkeze alınırken, 13 ile ise yeni emniyet müdürleri atandı. Bakanlık kararnamesiyle Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Çolak, Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. Çolak’tan boşalan Erzurum Emniyet Müdürlüğü görevine ise Iğdır Emniyet Müdürü Yusuf Calkavur getirildi.


Emniyet Müdürü Mehmet Kamil Çolak, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların huzur ve güveni için Emniyet teşkilatı olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, suç ve suçlulara savaş açtıklarını, olayların aydınlatılması konusunda da yüzde 82 oranında başarı sağladıklarını kaydetti.


Erzurum’da bitim aşamasına gelen ve yakında hizmete sokulacak olan MOBESE çalışmalarında ciddi bir mesafe alındığını söyleyen Çolak, şehrin önemli noktalarına yerleştirilecek kameralarla asayiş olaylarına daha etkin müdahale edilebileceğini söyledi. Yaptıkları başarılı çalışmalarla olaylarındın aydınlatılması konusunda yüzde 82 başarı sağlandığını anlatan Kamil Çolak, bu oranın Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna dikkat çekti. Göreve başladığı günden bugüne kadar uyuşturucu ticaretine yönelik çalışmalara ağırlık verdiklerini dile getiren Çolak, “Bu süreçte 550 kilogram esrar maddesi, 110 kilogram eroin ele geçirilmiş, halk üzerinde korku ve panik oluşturan dokuz organize suç örgütü çökertilmiş, suçlular adalete teslim edilmiştir. Uyuşturucu ve suç örgütlerine yönelik operasyonlarımız bundan sonra da devam edecektir."dedi.


EĞİTİME EMNİYET DESTEĞİ
Erzurum Emniyet Müdürlüğü olarak başlattıkları bir çalışma ile il merkezinde bulunan 115 okulda ayrı ayrı ekipler oluşturulduğunu söyleyen Emniyet Müdürü Kamil Çolak, “Her okulda görevli bir amir ve ekip bulunuyor. Bu ekipler görev yaptıkları okullardan sorumlular. Okullarda asayiş dışında yaşanan genel problemlerle ilgilide bu ekiplerimiz gerekli tespitleri yaparak bizlere bildiriyor bizde belirli dönemlerde raporlar halinde bunu ilgili yerlere iletiyoruz.Bu uygulama sayesinde bir çok okulumuzun yaşadığı problemleri giderme imkanımız da oluyor” şeklinde konuştu.


YENİ MÜDÜR YUSUF ÇALKAVUR
Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Yusuf Calkavur, 7 Haziran 1952 tarihinde Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Eleşkirt İlçesinde, lise öğrenimini Erzincan Lisesinde, yüksek öğrenimini de Polis Akademisinde tamamladı. Sırasıyla; Erzincan, Ankara, Kütahya,Van,Yalova, İstanbul İl Emniyet Müdürlüklerinde değişik rütbelerde çeşitli görevler yapan Calkavur, 1996 yılında Edirne İli Keşan İlçesine İlçe Emniyet Müdürü olarak atandı.

1999 yılında Yalova’da Şube Müdürlüğü görevinde bulundu, 2001 yılında İstanbul Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulunda Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Calkavur, 2003 yılında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğüne Emniyet Müdür Yardımcısı olarak atadı. 2005 yılı Ağustos ayına görev yapan Calkavur, bu tarihte 1.Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi etti.


Başarılı çalışmalarından dolayı çeşitli zamanlarda İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 72 Maaş Taltifi ve 8 Takdirname ile ödüllendirilen Yusuf Calkavur, 2006 Mayıs ayı içerisinde yayınlanan kararname ile Iğdır İl Emniyet Müdürü olarak atandı. İngilizce bilen Yusuf Calkavur, evli ve 4 çocuk babasıdır.

İha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 12:33:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?