4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

İhmal iddiası araştırılıyor

Erzurum İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi'nde 3 günlük bebeğin ihmal sonucu hayatını kaybettiği iddialarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, olayla ilgili soruşturma sürecinin devam ettiğini bildirdi.


İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik tarafından yapılan açıklamada Anne Nevin Uzar'ın 23 Haziran 2009 tarihinde normal bir doğum yaptığını belirterek, "Doğan bebeğin derisinin kendi gaytası ile boyanmış olması nedeni ile doğumdan hemen sonra koruyucu antibiyotik tedavisine başlanılmıştır. İlerleyen saatlerde bebeğin anne sütü emmesinden sorun olmadığı ve 24 Haziran 2009 tarihinde genel sağlık durumunu gösteren kan ve diğer tetkiklerin normal olduğu saptanmıştır. 25 Haziran 2009 tarihinde öğleden
sonra çocuk sağlığı uzmanı bebeği değerlendirip aileye çocuğun mevcut durumunun sağlıklı olduğu ancak çocuğun emmesinde veya genel genel durumunun kötüleşmesi durumunda tekrar hastaneye getirmeleri şeklinde bilgilendirme yapılmış ve hastane çıkış notu formunda bu hususlar yazılarak anneye verilmiş ve taburcu edilmiştir. Ancak bebeğin genel durumunun taburcu oldukları akşam bozulmasına rağmen ailenin bebeği hastaneye veya başka bir sağlık kuruluşuna götürmedikleri hatta ertesi gün bile durumu iyice kötüleşen
bebeğin aynı gün bebeğin iddia edildiğinin aksine hiçbir sağlık kuruluşuna götürmedikleri ve evde kaybedildiği saptanmıştır" diye konuştu.


Aileden para istendiği şeklindeki iddiaların ise gerçeği yansıtmadığını kaydeden Vançelik, baba Cüneyt Uzar'ın hastane masrafı için kendisine tebliğ edilen 688 lirayı 1 ay sonra ödeyebileceğini belirterek ödeme planının imza altına aldığını söyledi.
Sağlık Müdürü Vançelik, ailenin şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve soruşturmanın sonuçlanmasının ardından hizmet veya kişi kusuru olup olmadığının kamuoyu ile ayrıntılı bir şekilde paylaşılacağını açıkladı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 13:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?