4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

İhmal sonu oldu

Van'da dün yıkım sırasında enkaz altında kalarak hayatını kaybeden işçi Recep Gezer'in cenazesi Erzurum'a getirildi.

Gezer'in çalıştığı firmanın şantiye şefi açıklamalarda bulunarak, "Recep, ihmali nedeniyle, kendi hatasından dolayı, söz dinlememesinden ötürü hayatını kaybetti. Asgari ücretle çalışıyordu" dedi.

Dün Van'da çöken 6 katlı apartmanın enkazı altında kalarak hayatını kaybeden Erzurum'un Kandilli beldesinde ikamet eden aslen Eskişehirli işçi Recep Gezen'in cenazesi Erzurum'un Aziziye ilçesine getirildi. Gezer'in cenazesi Aziziye İlçe Belediyesi görevlileri tarafından yıkatıldıktan sonra toprağa verilmek üzere Eskişehir'e doğru karayoluyla gönderildi. 10 yaşında Elanur ve 5 yaşında Memet Gezer isimli iki çocuk babası olan Recep Gezer'in 2 gün önce Van'a gittiği öğrenildi.

Üzücü olay sonrası Recep Gezer'in hayatını kaybetmesinden üzüntü duyduklarını ifade eden şantiye şefi Orhan Oğuz, "Recep, ihmali nedeniyle, kendi hatasından dolayı, söz dinlememesinden ötürü hayatını kaybetti. Asgari ücretle çalışıyordu" dedi. Oğuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Recep kepçe operatörü değil. Firmamızda yağcı olarak çalışıyordu. Biz de Van'da yıkım işini aldık. Eleman ihtiyacı üzerine Recep ve başka bir arkadaşı da iki gün önce Van'a çağırdık. Olay günü kendisine sıkı sıkı tembihlememize rağmen söz dinlemedi. Van'da kamu kurum binalarını yıkıyorduk. Recep de o apartmanın orada iş makinalarının yağlaması ve benzeri işlere bakıyordu. Kendisini aradım ve söyledim kesinlikle kepçeye binip yıkımla uğraşma diye. Yıkım onun görevi değil. Ancak Recep, söz dinlemedi, kendi ihmalinin kurbanı oldu. Savcılıkta kendisinin arayıp telefon konuşma kayıtları var. İhmali hayatına mal oldu."

Öte yandan, Erzurum'dan karayoluyla yola çıkan cenazenin yarın Eskişehir'de toprağa verileceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2011 Salı 18:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?