6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

İhracatçılar birliğine yeni yönetim

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği'nin (DAİB) Genel Kurulu tamamlandı.

Erzurum'da yapılan Genel Kurul sonucunda DAİB Başkanlığı'na işadamı Cemal Şengel getirildi. Bölge ihracatçılarının katıldığı Genel Kurul sonucunda DAİB'in yeni dönem yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, Başkan Vekili Murat Aslan, Yönetim Kurulu üyeleri: İbrahim Turan, Gürbüz Öztürk, Ahmet Çebi, Hasan Arı, Faruk Saraçgil, Numan Torun ve Mehmet Bayram.

YENİ YÖNETİM BASINLA TANIŞTI

DAİB Genel Kurulu sonucunda göreve getirilen yeni yönetim kurulu bugün basınla tanışma toplantısı düzenledi. Palandöken'de bulunan Dedeman Skilodge tesislerinde yapılan basın toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, "İhracatçılarımızın sorunlarına daha iyi çözümler bulmak için, üyelerimizin de desteği ile oluşan öneriler, yetkili mercilere hızla aktarılacak, gerektiğinde daha geniş kitlelere ulaştırılarak görüşlerimize kamuoyu desteği sağlanmaya çalışılacak. Bölge ihracatı ile birlikte ülke ihracatının da sorunlarına hızla çözüm bulunmaya çalışılacaktır" dedi.

Hedeflerinin 2.7 milyar dolar olan bölge ihracatını 2010 yılında 5 milyar dolara çıkarmak olduğunu belirten DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Şengel, şunları söyledi:
"Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı olan 2023 yılında ise 10 milyar dolar ihracatı hedefledik. Bu hedefe ulaşmak için çalışmalarımızı daha da hızlandırarak devam ettireceğiz."

DAİB'E YENİ BİNA

Basın toplantısında Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği için yapılacak hizmet binası konusunda da bilgi veren Şengel, "Birliğimizin ve ihracatçılarımızın sosyal ihtiyaçlarına cevap verebilecek, ihracatçılarımıza verilen hizmetlerin kalitesini daha da üst noktalara çıkaracak, kentimize çağdaş, teknolojik, geleneksel mimari çizgileri taşıyan anıtsal bir özgün proje olarak genel sekreterlik hizmet binasının yapımına başlanması için çalışmalara start verildi. Yeni binamız Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yapılarak hizmete girecektir" diye konuştu.

Basın toplantısında DAİB Genel Sekreteri Fikret Kabakuş, yeni dönemde yapılacak çalışmalar hakkında kısa bilgiler verdi.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 18:31:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?