7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

İhracatçının gözü Afrika'da

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB), Güney Afrika ülkeleriyle ticaret hacmini artırmak için kolları sıvadı. 

Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından organize edilen Sudan-Türkiye iş görüşmeleri toplantısı Erzurum’da sona erdi. İki gün süren toplantılarda Sudan’dan gelen 18 kişilik heyet ile Doğu Anadolu’nun çeşitli illerinden katılan 68 işadamı görüşmeler yaptı. İnşaat, tarım ve gıda sektörü konularının ele alındığı toplantılar sona erdi.
Sudan’la gerçekleştirilen iş görüşmelerinden gelecek adına umutlu olduklarını belirten DAİB Başkanı Cemal Şengel, Sudan’la başlatılacak ticaretin Güney Afrika ülkelerine yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini söyledi. Erzurum ve Güney Afrika ülkeleri arasında ticaret köprüsü oluşturmayı planladıklarını kaydeden Şengel, ticaret hacminin yükselmesi için çalışacaklarını belirtti. 

2007 yılında 2 milyar 170 bin dolar olan bölge ihracatının artırılması için girişimlerde bulunacaklarını vurgulayan DAİB Başkanı Şengel, “Bunun için Güney Afrika ülkeleri en iyi potansiyel. Bölgenin nüfusu kalabalık, alt yapıdan, gıdaya kadar her konuda ihtiyaçları var. Biz bölge ihracatçılarıyla Güney Afrika ülkelerini kendimize büyük bir potansiyel olarak görüyoruz.”dedi. 

CUMHURİYETİN 100.YILINDA HEDEF 10 MİLYAR DOLAR
Doğu Anadolu Bölgesi’nden ihracatın her geçen yıl artış gösterdiğini vurgulayan Şengel, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıldönümü olan 2023 yılında hedeflerinin bölge ihracatını 10 milyar dolar düzeyine çıkarmak olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2008 Cuma 14:11:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?