8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

İkinci üniversite yüz 2011’e bedel

İKİNCİ ÜNİVERSİTE YÜZ 2011’E BEDEL

Encümen-i Erzurum (ENER) Sözcüsü Vahdet Nafiz Aksu, Erzurum’da kurulacak ikinci üniversitenin yüz 2011 organizasyonuna bedel olacağını söyledi.

Erzurum’un ilk düşünce ve strateji kuruluşu ENER sözcüsü Vahdet Nafiz Aksu, İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, ENER’in çalışmaları hakkında bilgi verdi.

“Ciddi bir eğitim, sağlık ve turizm merkezi haline gelme yolunda mesafe alan Erzurum, önüne "21.Yüzyılın çağdaş ipek yolu merkezi olma hedefini koymalıdır. Bilim ve teknoloji temelli kalkınma politikaları şehir gündeminden hiç düşmemelidir“ diyen Aksu, ikinci üniversite konusunda yaptığı değerlendirmede, “Bu büyük hedeflere şehri taşıyacak kurumların başında Üniversite geliyor. Şehre ikinci üniversitenin açılacak oluşu gerçekten önemli bir gelişmedir. Yapılan ya da yapılacak olan güzel işleri kendi çerçevesinde değerlendirmek, onları mukayese etmemek gerekiyor elbette. Bunu bile bile diyorum ki, Erzurum Teknik Üniversitesi, yüz 2011’e bedel bir hizmettir. Bugünden geleceğe döşenen sağlam bilim yoludur. Üniversite’nin Teknik oluşu da çok isabetlidir” diye konuştu.

Aksu, “Daha önce de gündeme gelen ama gerçekleştirilemeyen bu başarıda emeği geçen herkese, özellikle de; Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’a, Erzurum Milletvekillerine, Atatürk Üniversitesi Rektörü prof. Dr. Hikmet Koçak’a, Yerel Medya’ya ve mahalli Bürokrasiye teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.

TEKLİF VAR, ISRAR YOK

ENER’in bir düşünce ve strateji geliştirme kuruluşu olarak icrai bir misyona sahip olmadığını anlatan Vahdet Nafiz Aksu, “Uygulanması halinde şehir için yararlı olacak projeler üzerinde arkadaşlarımızla fikir yürütüyoruz, bunları kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Önerilerimiz, projelerimiz, fikirlerimiz açıkladığımız andan itibaren artık bizim olmaktan çıkıyor. Ananim hale geliyor. Kişi ve kuruluşların bu fikirleri geliştirip daha mükemmel hale getirmelerinden mutluluk duyarız. Bu konuda entelektüel kıskançlık halinde değiliz. Zaten önerilerimiz birçok kişi tarafından düşünülen, tartışılan “Şu şöyle olsa ne güzel olur” denilen şeyler. Bazen de ilk kez dillendirilen fikirler. Nasıl olursa olsun, önemli olan bunların uygulamaya sokulması. Şu ana kadar kamuoyu ile paylaştığımız önerilerim hemen hepsi uygulama şansı olan şeyler. Kesinlikle hayali, uçuk fikirler değil. Bizi dikkatle takip eden hemşehrilerimiz bazen “ Ne oldu falan öneriniz” diye soruyorlar. Onlara diyoruz ki, Teklif var, ısrar yok, Teklif bizden, uygulama ilgililerden. ”Elbette ısrar olmalı, ama icrai kuruluşlar ısrarla takip etmeli bu önerileri. Mesela, 23 Temmuz’da sayın Başbakan tarafından “ her yakaya bir rozet” kampanyasının başlatılması için hala vakit çok geç değil. Festival önerimizde, engellilerle ilgili önerimizde, şehrin peyzajıyla ilgili tekliflerimizin uygulanmasında yarar gördüğümüzü bir kere daha ifade etmek isteriz. ENER, sadece 2011 ile ilgili çalışmıyor. Şu anda elimizde birkaç büyük proje var. Hedefimiz, her ay bir proje, ya da öneri.” şeklinde konuştu.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE YÜZ 2011’E BEDEL
İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2010 Salı 09:42:04
Güncelleme :20 Temmuz 2010 Salı 09:53:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?