6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

İl Genel Meclis son toplantısını yaptı

Eylül dönemi son toplantısını yapan Erzurum İl Genel Meclisinde polen tartışması yaşandı.


Erzurum İl Genel Meclisi, Eylül dönemi son toplantısını yaptı. Başkan Fakirullah Temir idaresinde toplanan il genel meclisinde ağaçlardan kaynaklanan polen tartışıldı. Toplantıda söz alan meclis üyesi Ahmet Güzelbaba, “Sabahları 05.00 ile 10.00 arasında spora çıkılmasın. Bu saatler polenlerin yoğun olduğu zaman. Onun için bu saatlerde açık havada spor yapılmamalı. Saçlarınız polen tutar.

Vatandaşlarımız er akşam saçlarını yıkayıp duş almak zorunda kalırlar.”dedi. Meclis üyesi Güzelbaba, vatandaşları da uyararak, polen zamanı evde kapı ve pencerelerin sıkıca kapatılması, ev ve ofislerde klima filtresinin değiştirilmesini tavsiye etti.
Polen rahatsızlığı olanların tatil için deniz kenarlarını tercih etmeleri gerektiğinin altını çizen Güzelbaba, “Polen rahatsızlığı olanlar sıkı önlemler alsınlar. Gözlük şapka takıp ve tatil için deniz kenarlarını tercih etsinler. Gözlük kullananlar, akarsuyun altında gözlüklerini sık sık yıkasınlar. Günlük kıyafetlerin yatak odasından çıkarılmamasına özen gösterilmelidir. Alerjisi olanlar doktora başvurup, alerji teste yaptırmaları gerekir.”diye konuştu.


Polenin zararlarını ve polenden korunma yollarını açıklayan Güzelbaba, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kamu düzeni ve toplum refahı yönünden, gerek mahalli idareler ve gerekse tüm kamu kurum ve kuruluşları, bilhassa il tarım müdürlükleri ve sağlık müdürlüğü tarafından vatandaşı bilinçlendirme çalışmaları yapılmalı, polen yayan dişi kavak ağaçları belirlenip kesilmeli ve bunların yerine erkek kavak ağaç dikimi yapılmalıdır.”


KÖMÜR FİYATLARI İÇİN KOMİSYON ÖNERİSİ
Meclis toplantısında söz alan il genel meclis üyesi Osman Çelik, geçen yıl kömür fiyatları 300 YTL olduğunu bu sene fiyatların 700 YTL’ye ulaştığını belirterek, il genel meclisinin bu konuda komisyon oluşturması ve fahiş fiyatların önüne geçmesini istedi.


Çelik, yaklaşan kış mevsimi dolayısıyla kömür fiyatlarında hızlı bir artış olduğunu belirterek, “Havalar iyice soğumadan kömür fiyatları fırladı. Vatandaşlarımız sürekli bize şikayette bulunuyorlar. Havalar soğuduğu zaman fiyatlar iyice artacak ve vatandaşlarımız kömür alamayacak. Bu yüksek fiyatların önüne geçebilmek için acilen toplanılıp bir komisyon oluşturulmalıdır.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 17:10:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?