4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

İl Genel Meclisi toplandı

Erzurum İl Genel Meclisi Şubat ayı 9. Bileşim toplantısında gündem dışı söz olarak konuşan meclis üyesi İhsan Akan, " Meclisimiz çalışmalarıyla sınıfta kalmıştır" dedi.


Erzurum İl Genel Meclisi Şubat ayı 9. Bileşim toplantısı bugün İl Genel Meclisi salonunda gerçekleşti. Toplantıda, Meclis Başkanlığına verilen dilekçelerin meclise sunumu, İl Genel Meclis üyelerinin İl Özel İdaresine ait işlerle ilgili gündem maddesi teklifinin gündeme alınıp alınmaması, İl Özel İdaresi 2009 yılında zamanlı olarak 3 adet mühendisi çalıştırması konusunun karara bağlanması, 2009 yılında Erzurum il sınırları dahilinde yüzey suyu bulunmayan birimlerde yer altı suyu araştırması yapmak üzere su sondajı ve zemin etüdü gerektiren işlerde zemin paremetlerini belirlemek ve temel sondaj kuyuları açmak için Genel Sekreterliğe yetki verilmesi hususunun görüşülüp karara bağlanması ve Tarımsal Üretici Yetiştirici Birlikleri ile ilgili olarak Tarım Komisyonu tarafından hazırlanan rapor maddeleri görüşüldü.

Daha sonra toplantıda gündem dışı söz alan meclis üyesi İhsan Akan, yaklaşık 5 yıldır görev yapan meclis üyelerinin Erzurum'a katkıda bulunamadıklarını ileri sürerek, bu anlamda sınıfta kaldıklarını söyledi. Akan, " 2004 yılı 28 Mart'tan itibaren yaklaşık 1 milyon nüfuslu bir ilin meclis üyeliğini yapıyoruz. Biz bu kentte yeteri kadar kendimizi kamuoyuna tanıtamadık.

Üyeler olarak ta ilimize katma değer sağlayacak yatırımlara imza atamadık. Bir tek hayırlı bir iş yaptık. O da Dumlu Baba suyu oldu. Burada alınan bir çok kararın da uygulanmasını sağlayamadık. Örneğin yıkım kararları aldık ancak ne hikmetse bir türlü uygulanamadı. Narman ilçemizde köprü yapılması için 40 milyar TL ödenek çıkarttırdık. Bu da yaptığım araştırmalara göre para Narman'a gitmemiş. Narman'a giden 2 ton hurda demir ve köprü korkuluğu. Bu meclis öğretici deyimiyle sınıfta kalmıştır." diye konuştu.
Akan'ın konuşmasına bazı meclis üyelerinden tepki geldi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2009 Çarşamba 17:57:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?