6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

İl genel meclisi toplandı

Erzurum İl Genel Meclisi’nin bugünkü birleşiminde, Kayak Federasyonu'na kiraya verilen Gondol Lift Mekanik Tesisleri'nin 6 yıldan 20 yıla uzanan kira sözleşmesinin iptal edilmesine karar verildi.

İl Genel Meclisi 4. dönem 35. toplantısı bugün yapıldı. Meclis toplantısında Kayak Federasyonu'na kiraya verilen Gondol Lift Mekanik Tesisleri'nin kira protokolünün iptal edilmesi konusu ele alındı.

Meclis Üyesi Fuat Kulaçoğlu, mekanik tesisleri en iyi işletebilecek kuruluşun Kayak Federasyonu olduğunu söyledi. Kulaçoğlu, "20 yıllık sözleşmeyi iptal edelim. 6 yıllık kira sözleşmesi devam etsin, şayet yatırım yapılırsa kira süresini 6 yıl daha uzatırız." dedi.

Durumu eleştiren meclis üyesi Tahsin Bayramoğlu ise kayak federasyonu yetkililerinin gelip, konuyla ilgili bilgi vermesini istedi.

Daha sonra Meclis Başkanı Fakirullah Temir, kira süresinin 20 yıla uzatılmasının iptal edilmesini oylamaya sundu. Oy çokluğu ile kira sözleşmesi iptal edildi. Şu an kayak federasyonu ile İl Genel Meclisi arasında sadece 6 yıllık önceki kira sözleşmesi bulunuyor.

2006 yılında Gondol Lift Mekanik Tesisleri 6 yıllığına Kayak Federasyonu'na kiraya verildi. İl Genel Meclisi daha sonra talep üzerine, tesislerin modernize edilmesi ve alt istasyon binasının restore edilmesi şartıyla kira süresini 20 yıla uzatmıştı. Ancak meclis, Kayak Federasyonu'nu gerekli modernizasyon ve projeleri 30 Aralık 2007'ye kadar yapmadığı gerekçesiyle noter kanalı ile kira protokolünün 20 yıla uzatılmasını tek taraflı iptal edileceği konusunda uyarıda bulunmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 19:13:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?