6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

İl Genel Meclisi Toplantısı yapıldı

İl Genel Meclisi 4. dönem toplantısı Meclis Başkanı Fakirullah Temir başkanlığında yapıldı.


İl Genel Meclisi Salonu’nda düzenlenen toplantıda ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenci kayıtları, 2008-2009 eğitim öğretim yılında okutulacak ders kitapları hakkında görüş alış verişinde bulurdu. Meclis üyeleri ayrıca Sanayi ve Ticaret Komisyonu’nca bölge sanayicilerinin sorunlarının tespiti ve bu sorunların giderilmesine yönelik alınacak tedbirlerle ilgili görüşlerini değerlendirdi.
Meclis toplantısında gündem dışı söz alan MHP Merkez İl Genel Meclis Üyesi İhsan Akan, Numune Hastanesinin boşaltılması, Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yaşanan görev değişikliği ve Erzurumspor’da yaşanan lisans krizi ile ilgili açıklamalarda bulundu.


HASTANENİN NAKİL KARARI DOĞRU DEĞİL
Numune Hastanesi’nin yeni yapılması rağmen Çat yoluna taşınmasının doğru bir karar olmadığını belirterek, “Hastanenin bulunduğu bölgede esnaf mağdur olmuştur.Kent merkezinde olması sebebiyle halkın daha kolay hizmet alabildiği Numune hastanesi bölgesinin de çehresini değiştiren bir konuma sahipti. Karar yeniden gözden geçirilmelidir.” dedi.

MİLLİ EĞİTİMDE KARAGÖZ OYUNUNA SON VERİLMELİ
Akan, Milli Eğitim Müdürlüğü’nde eğitim öğretim dönemi öncesi yapılan görev değişikliğinin ve yaşanan inatlaşmanın Erzurum’a zarar verdiğini ifade ederek, “Bu karagöz oyununa son verilmeli. Gitgellerle bir şey olmaz. Erzurum bundan zarar görüyor” diye konuştu.


2 MİLYON 80 BİN ÜCRETSİZ DERS KİTABI DAĞITILACAK
Meclis toplantısında daha sonra öğrenci kayıt işlemleri ve ders kitapları ile ilgili Eğitim Komisyonu’nca hazırlanan rapor hakkında meclis üyelerine bilgi verildi. Komisyon Başkanı Mustafa Toraman, öğrenci kayıtlarının e-okul ve e-kayıt sistemi çerçevesinde elektronik ortamda yapıldığı ve sınıf mevcutlarının 40 öğrenciyi geçmeyecek şekilde düzenlendiği anlattı. Toraman, İl genelindeki tüm ilk ve orta öğretim kurumlarına 2 milyon 80 bin 69 ücretsiz ders kitabı dağıtılacağını bildirdi.
Toplantıda ayrıca Sanayi ve Ticaret Komisyonu tarafından sanayicilerinin sorunlarının tespiti ve bu sorunların giderilmesine yönelik alınacak tedbirlerle ilgili olarak meclis üyelerine bilgi verildi. Komisyon Başkanı Tahsin Bayramoğlu tarafından açıklanan raporda, il ekonomisinin gün geçtikçe gerilemesinin göçü hızlandırdığı belirtildi. Raporda şu ifadelere yer verildi; “Sanayici kalifiye elaman bulmakta sıkıntı çekiyor. Zor şartlarda ayakta kalabilen il esnaf ve sanayicilerinde iflaslar yaşanmakta, tüccarın çek ve senetlerinde ki protestolar çoğalmakta bu da bölgede yaşamı zora sokmaktadır. Bölge insanının bölgede faaliyetini devam ettirebilmesi için çok özel tedbirlere ihtiyaç vardır” denildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 20:11:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?