6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

İl koordinasyon kurulu toplandı

Erzurum Valisi Sami Bulut, inşaat sezonu kısa olan kentte yatırımların istenilen seviyeye ulaşması için kurum amirlerinden azami gayret göstermelerini istedi.

Erzurum İl Koordinasyon Kurulu, Vali Sami Bulut başkanlığında bugün toplandı.

Kaymakamlar, belediye başkanları ve yatırımcı kuruluşların temsilcilerinin katıldığı koordinasyon kuruluna ilk kez başkanlık eden Vali Sami Bulut, konuşmasında şunları söyledi:

"2007 yılında uygulanmaya başlanan Dokuzuncu Kalkınma Planı ile vatandaşlarımızın refah ve mutluluğunun arttırılması temel amacı çerçevesinde 'istikrar içinde büyüyen, gelirini daha adil paylaşan, küresel ölçekte rekabet gücüne sahip, bilgi toplumuna dönüşen ve AB'ye üyelik için uyum sürecini tamamlamış bir Türkiye" vizyonu ortaya konulmuştur.

Bu vizyon çerçevesinde istihdamın arttırılması, kamu hizmetlerinin hız ve kalitesinin yükseltilmesi, kamu yatırım ödeneklerinin kullanımında etkinliğin ve verimliliğin artırılması öncelikli hedefler arasında sayılmıştır.

Bu hedef doğrultusunda amaç kamu yatırımlarına ayrılan kaynakları öncelikle sosyal ihtiyaçları giderecek ve üretken faaliyetleri destekleyecek alt yapı alanlarına yönlendirip, kamu yatırımlarının etkin, verimli ve zamanında gerçekleştirilmesini sağlamaktır."

İl düzeyinde yatırımların ve sektörel gelişmelerin değerlendirildiği, sorunların ve çözüm önerilerinin ele alınarak bu hususlarda kuruluşlar arası işbirliği ve koordinasyonun sağlandığı, il koordinasyon kurulu toplantılarının büyük önem arz ettiğini kaydeden Vali Bulut, Erzurum'da Mayıs ayı sonu itibariyle yatırım projeleri hakkında bilgi verdi.

Erzurum'da devam eden proje sayısının bin 222 olduğunu vurgulayan Bulut, bunların toplam tutarının 1 milyar 645 milyon 530 bin YTL olduğunu açıkladı. Yatırım projelerine bu yıl itibariyle 163 milyon 529 bin YTL ödenek gönderileceğini kaydeden Vali Bulut, şimdiye kadar gelen ödenek miktarının ise 99 milyon 51 bin YTL olduğunu bildirdi. Yatırımlara harcanan paranın 29 milyon 911 bin YTL olduğunu kaydeden Vali Bulut, nakdi gerçekleşmenin ise yüzde 32 olarak gerçekleştiğini ifade etti.

Erzurum'da Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında yatırımların istenilen seviyeye ulaşması için tüm imkanların seferber edileceğini vurgulayan Vali Bulut, kuruluş amirlerinden bu konuda azami gayreti göstermelerini istedi.

Vali Bulut, ayrıca kuruluş amirlerinden 2009 yılı için yatırım tekliflerini de sunmalarını istedi. Vali Sami Bulut'un değerlendirme konuşmasından sonra yatırımcı kuruluşların temsilcileri, 2008 yılı çalışmalarının yanı sıra 2009 yılı için yatırım teklifleri hakkında sırayla açıklamalarda bulundular.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 15:51:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?