4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

İl Özel İdaresi dolandırıldı!

SAHTE BELGE DÜZENLEYEREK İL ÖZEL İDARESİNDEN 1.3 MİLYON TL ALDILAR

Erzurum İl Özel İdaresine gelen bir ihbar 1.5 milyon TL'lik sahteciliği ortaya çıkardı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok ve Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak kurumlarına ait arşivlerde yaptıkları incelemelerde 2006 yılında B.K. isimli firma sahibi bazı yatılı ilköğretim bölge okullarında onarım yapılmış gibi göstererek sahte evrak düzenlediği ve il Özel İdaresi'nden 1 milyon 359 bin TL tahsilat yaptı.

Yapılan incelemelerde her iki kurumun yöneticilerinin imzalarının taklit edilerek ihalesi bulunmayan okul tadilatlarının yapılmış gibi gösterilerek hak ediş adı altında haksız kazanç sağlandığı belirlendi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri sahtecilik olayı ile ilgili İl Milli eğitim Müdürlüğü ile yaptıkları ortak çalışma ile hazırlanan tutanakların incelenmek üzere Erzurum valiliği ve Cumhuriyet Savcılığına gönderildiğini söyledi.

Sahtecilik olayının ortayı çıkarılmasının ardından firma sahibi B.K'nın İl Özel İdaresine 1.3 milyon TL'lik çek verdiği öğrenildi.

Bugün protokolün bayramlaşma töreninde bir araya gelen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Altınok ve Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, sahtecilik olayı ile ilgili bayramdan sonra gerekli soruşturmanın başlatılacağını belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2009 Cuma 15:10:02
Güncelleme :27 Kasım 2009 Cuma 16:22:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?