4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

İl Özel idareye 2011 makyajı

Erzurum il Genel Sekreterliği 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunlarına hazırlıklar kapsamında Özel İdareye ait hizmet binaları ve iş merkezlerini modern bir görünüme kavuşturuyor.


İl Genel Sekreteri Selami Altınok düzenlediği basın toplantısında özel İdare tarafından yaz sezonunda gerçekleştirilen içme suyu, yol ve sulama projeleri ile ilgili bilgi verdi. İl özel İdaresine ait hizmet binasının modern bir görünüme kavuşturulduğunu dile getiren Altınok, Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan özel İdare İş Merkezi, Çifte Minareli Merde önünde yapılan peyzaj çalışmaları ile şehrin 2011 öncesi modern bir görünüm kazanmasını sağladıklarını söyledi.
İl Özel İdaresine ait kampusun yeniden düzenlendiğini ve modern bir görünüme kavuşturulduğunu anlatan Altınok, bu yaz döneminde 350 kilometrelik köy yolunda asfalt çalışması yaptıklarını belirtti.


Erzurum’da kendilerine ait 5 bin 600 kilometrelik yolun sadece 500 kilometrelik bölümünün asfalt olduğunu bu dönemde 350 kilometrelik yolu daha asfalta kavuşturduklarını ifade eden Selami Altınok, ihtilaf bulunan 6 köy dışında tüm köylerin şebekeli içme suyu projesinin tamamlandığını kaydetti.
İl Özel İdaresinin 2009 yılı bütçesinin 47 milyon 500 bin TL, KÖY-DES kapsamında 17 milyon 200 bin TL olmak üzere toplam 64 milyon 700 bin TL kaynaklarının bulunduğunu bildiren Altınok, yol, içme suyu, sulama projelerinde önemli bir mesafe katettiklerini söyledi.


Yapılan yeni düzenleme ile Sivil Savunma Arama Kurtarma Birliğinin İl Özel İdaresine devredildiğini söyleyen İl Genel Sekreteri Altınok, Palandöken Kayak Merkezi’nde yaptıkları Gözlemevinin Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği, Sağlık kabini ve kar üstü araçları için tahsis edileceğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 13:38:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?