7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

İl Sağlık Müdürlüğü'nden açıklama

Erzurum İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serhat Vançelik, Numune Hastanesinin taşınma sebebinin nitelikli yatak ihtiyacı olduğunu açıkladı.


Erzurum’da son günlerde yaşanan hastane taşınması tartışmalarıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Sağlık Müdürü Yrd.Doç.Dr. Serhat Vançelik, Numune Hastanesinin, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine taşınmasının asıl nedenin yatak ihtiyacı olmadığını, taşınma sebeplerinin nitelikli yatak ihtiyacı olduğunu açıkladı. Nitelikli yatak, iki odalı, içinde tuvaleti, lavabosu, buz dolabı, refakatçilerin kalacak yeri olan, her şeyiyle tam donanımlı yatak olduğunu açıklayan Vançelik, “Numune Hastanesinde yeterli yatak sayısı mevcuttu, fakat 640 yataklı hastanede 116 yatak nitelikli iken, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bütün yataklar nitelikli.”dedi.


Vançelik, Hastanenin taşınma sürecinde yapılan eylemlerin, halkın fazla bilinçlendirilmemesinden kaynaklandığını ve hastane caddesinde yoğunluğun azalması ile birlikte esnafların ve eczanelerin daha az satış yapacağı için halkın yanlış yönlendirildiğini söyledi. Vançelik, taşınma sürecinde işçi mağduriyetinin olduğunu, firma ile sözleşmenin Eylül ayında biteceğini ve 3 aylık bir süreden sonra Ocak ayında liyakat sahibi olanların tekrar işe alınacağını, 330 temizlik personeli, 40 güvenlik görevlisi, 68 yönlendirme, veri hazırlamada görevli olan memurların firmayla sözleşmelerinin 2008’e kadar olduğu için sıkıntı olmadığını kaydetti.


Numune Hastanesinin kapatılmayacağını belirten Vançelik, “Numune Hastanesi kapatılacak onun yerine özel hastane yapılacak söylentileri yanlıştır. Kesinlikle böyle bir durum yoktur. Numune Hastanesinde Tıbbi Onkoloji, Radyasyon Onkoloji, Psikiyatri ve Fizik bölümleri hizmete devam etmektedir.”dedi.


Bölgede işsizlik oranın çok yüksek olduğunu ve Sağlık Bakanlığının istihdam alanında çok yatırımlar yaptığını söyleyen Vançelik, “Çağrı merkezleri kurulmakta ve 2009 yılında 800-900 kişi buralarda işe başlayacak. 15 Kasım 2008’de Aile Hekimliği hizmete başlayacak. Bunun için 73 pratisyen, 21 uzman ataması yapıldı ve 15 gün içerisinde göreve başlayacak.”diye konuştu.


Aile hekimliğinin ilk defa 2005 yılında Düzce’de kurulduğunu ve 2007 yılında diğer illerde yaygınlaştığını kaydeden Vançelik, şunları kaydetti:
“İlimizde 230 aile hekimi planlaşmış durumda. Hekimler, bireylerle birebir görüşecek, sağlık ocaklarında kayıtları tutulacak, aşıları yapılacak, her türlü sağlık hizmetleri yapılacak. Toplum sağlığı merkezleri ise topluma yönelik çalışmalar yapacak. Atanacak hekimler için hizmet puanı sistemi geçerli olacaktır. Puanı en yüksek olanlar istediği yeri tercih edebilecek. Puanı en düşük olanlar ise biz tercih edilmeyen yerlere yerleştireceğiz.”

iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 17:29:58
Güncelleme :28 Ağustos 2008 Perşembe 17:33:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?