8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

İl Spor Güvenlik Kurulu Toplandı

Erzurum İl Spor Güvenlik Kurulu, Vali Yardımcısı Hanlar İden başkanlığında yaptığı toplantıda, spor müsabakalarında şiddet ve düzensizliği önlemek için bir takım kararlar aldı. 

Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıda alınan kararlar ve ilgili maddeler hakkında bilgiler veren Erzurum Vali Yardımcısı Hanlar İden ve sporseverleri uyardı. Vali Yardımcısı İden, "Spor müsabakalarında her türlü silah, kesici ve delici aletler, patlayıcı, parlayıcı ve yanıcı maddeler, yaralayıcı, fırlatılabilecek maddelerle alkollü içecekler ve çevreyi kirletecek maddeler ve benzeri cisimler bulundurulamayacak ve satılamayacak. Bu kurallara uymayanlara 4 ve 8 ay süreli spor müsabakalarından men ve 750-2 bin 500 YTL para cezası uygulanacak. Müsabaka için seyircilerin alınmaya başlamasından, seyircinin tamamen tahliyesine kadar geçecek sürede görevliler haricindeki kişilerin müsabaka alanına girmeleri yasaktır. Spor ahlakına aykırı, tahrik edici, ayrımcılığa yönelik söz sarf edilmesi veya afiş ve pankartların asılması yasaktır. Bu yasaklara aykırı davranan yabancı uyruklu kişiler ise sınır dışı edilip mensubu oldukları ülkenin diplomatik temsilciliklerine bilgi verilecektir. Bu kurallara uymayan kişiler müsabaka içinde görevli kişiler tarafından alan dışına çıkarılacak ve haklarında yasal işlemler başlatılacak. İşledikleri fiillerle müsabakanın yapıldığı spor alanının zarara uğramasına sebep olan kişilere, 6 ay-1yıl spor müsabakalarından men bin ila 2 bin YTL para cezası verilecek. Fiilin tekrarı halinde ise 6 ay-1 yıl hapis cezası ve 5 bin - 10 bin YTL ağır para cezası uygulanacak. Spor kulüpleri, müsabakanın yapıldığı alanın zarara uğramaması için her türlü önlemi almakla yükümlü olacak. Meydana gelen gerçek zararlar, zarara sebebiyet veren taraftarların mensubu bulundukları kulüpten tazmin edilecek. 

Ayrıca zararlar kadar idari para cezası verilecek. Kanuna aykırı eylemlerde bulunanlar hakkında spor güvenlik kurulunun re'sen veya kendisine gelen şikayet ve ihbarlar üzerine yapacağı inceleme sonucunda mahallin en büyük mülki idare amiri tarafından ilgili hakkında Kanundaki idari para cezaları veya tedbirlerin uygulanmasına karar verilecek" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2006 Çarşamba 16:43:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?