6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

İlaç yolsuzluğunda dinlemeye takıldı

Erzurum’un Hınıs İlçesi Devlet Hastanesi’nde temmuz ayında ortaya çıkan ilaç yolsuzluğunda tutuklanan Opr. Dr. Hüseyin Surat’ın, eczacı kalfalarıyla yaptığı telefon konuşmalarının dinlemeye takıldığı ortaya çıktı.

Hastaneye gelenleri muayene etmeden sağlık karneleri ve yeşil kartlarına çok sayıda ilaç yazdığı ihbarı üzerine Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Hüseyin Surat, mahkeme izniyle teknik takibe alındı.

Dr. Surat’ın hastane kayıt evraklarını hukuka aykırı şekilde düzenlediği ve bazı ilaç firmalarına ait ilaçları sürekli yazdığı belirlenirken, Karaçoban İlçesi Devlet Hastanesi’nde görevli hekim eşi Sinem Surat’ın da yine fazla ilaç yazdığı, yapılmamış cerrahi müdahaleleri yapılmış gibi göstererek performans puanını artırdığı tespit edildi. Dr. Hüseyin Surat, eczacı Fikret Eczacıbaşı, eczacı kalfaları Özcan Atalan, Oktay Gül ve Bahattin Eren, 5 Temmuz’da gözaltına alınarak çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

Hınıs Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek suçu’ndan hakkında 15 yıl hapis istemiyle açılan davada yargılanan Dr. Hüseyin Surat’ın eczacı kalfalarıyla olan ve dinlemeye takılan telefon konuşmalarında ilginç diyaloglar dikkat çekti. İddianamede de yer alan görüşmeler şöyle:

* * *

Dr. Hüseyin Surat: Geldi mi reçetelerim, geliyor mu?

Kalfa Oktay Gül: Şu an bir tane geldi.

Surat: Sizi hasta manyağı yapacağım. Ben bugün nöbetçiyim, muhtemelen yarın da nöbetçiyim.

* * *

Surat: Nasıl bugün yağdım mı?

Kalfa Özcan Atalan: Yağıyor, yağıyor. Dehşet hocam.

Surat: Yağdım, yağdım.

Atalan: Valla bugün iyiydi hocam tebrik ederim sizi.

Eşi de tutuklandı

Son duruşmada mahkeme heyeti, Dr. Sinem Surat’ın da ’delilleri karartabileceği’ ihtimali üzerine tutuklanmasına karar verdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2008 Salı 10:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dadas IP: 94.97.95.xxx Tarih : 9.12.2008 18:38:13

HABERLERIN ON DA SEKIZ HIRSIZLIKLA YADA YOLSUZLUKLA ILGILI DEVLET NE YAPSIN BUNA?ADAM DOKTOR OLMUS HALEN DAHA GOZU HIRSIZLIKTA.CALDIGINIZ HER HAK SIZE HUZURSUZLUK KANSER ILAC PARASI CEHENNEM ATESI OLARAK SIZE GERI DONECEKTIR AKLINIZDA BULUNSUN.