7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

İlahi ve tekbirlerle il teşkilatı açılışı

Genel Başkan Dursun Güneş, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Tekke ve zaviyeleri yeniden açacağız. Adaletin kılıcını masaya koyacağız. Keseceğiz, asacağız. Kesmeye, asmaya geliyoruz. 

Devlete kurşun sıkanı asacağız, devletin kasasına elini uzatanın elini keseceğiz" dedi. 

Geçtiğimiz Temmuz ayında kurulan ve şu ana kadar sadece İstanbul Teşkilatı'nın açılışını gerçekleştiren Hak ve Hakikat Partisi ikinci teşkilatını Erzurum'da açtı. 

Gürcü kapı semtindeki parti binasının açılış törenine Genel Başkan Dursun Güneş ve çok sayıda partili katıldı. 

Parti binası önünde kurban kesiminin ardından parti binasının açılışı gerçekleştirildi. Burada konuşan Genel Başkan Dursun Güneş, çarpıcı ve ilginç açıklamalarda bulundu. Konuşması sık sık partililer tarafından tekbir sesleri ile kesilen Genel Başkan Güneş, konuşmasında "Sultan Fatih Geliyor, Osmanlı ruhu ile Hak ve Hakikat Partisi'ni kurarak halkın arasına girdik. Ay değil, güneş doğuyor. Halka can suyu vereceğiz. Ölü kalpleri dirilteceğiz. Genel seçime kendimizi hazırlayacağız. Adalet kılıcını masanın üzerine koyacağız. Ve keseceğiz, asacağız. Korktukları bir şey vardı ya, kesip asacaklar bunlar. Evet keseceğiz, asacağız. Osmanlı ruhu ile asacağız. İyi dinleyin ve yanlış yorumlamayın. Devlete kurşun sıkanı asacağız, devletin kasasına elini sokanın elini keseceğiz. Tekke ve zaviyeleri yeniden kuracağız. Kur'an kurslarını açacağız. Temiz toplum yetiştireceğiz. Bu siyaset çürümüştür, bu siyaseti toplayıp çöp bidonuna atacağız" ifadelerini kullandı.
Güneş, konuşmasını ''Kalkın Yiğitlerim Kalkın" ilahisi ile sürdürdü. Partililerle birlikte ilahi okuyan Güneş'e partililer yoğun sevgi gösterilerinde bulundu. Partililerle birlikte öğle yemeği yiyen Güneş, daha sonra çeşitli partilerden partilerine katılan üyelere tekbir nidaları eşliğinde rozetleri taktı. Yaklaşık 100 kişiye rozet takan Güneş, "Birileri çarşaf filmi ile ekranlarda boy gösteriyor. Dadaşlar sıraya girin de görsünler yiğitleri" diye konuştu. 

Partiye katılanların Güneş'in elini öpmeleri ve bazı çocuklara da rozet takılması dikkat çekti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 17:24:23
Güncelleme :21 Aralık 2008 Pazar 20:14:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?