7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

İlçelerde okullar bir bir tatil ediliyor

Erzurum'da kar ve şiddetli tipi nedeniyle 406 köy ve 579 mezra yolu ulaşıma kapanırken, Çat ve Karayazı ilçelerinde de ilk ve orta dereceli okullar bugün için 1 gün süreyle tatil edildi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı ve tipi ulaşımı olumsuz etkiliyor. Erzurum-Erzincan, Erzurum-Bingöl ve Erzurum-Ağrı karayolu çığ nedeniyle sık sık ulaşıma kapanırken, yüzlerce köy yolu ise açılmayı bekliyor. Dün gece saatlerinde etkisini artıran kar ve tipi nedeniyle Doğu'da sayısı 2 bini bulan köy ve mezranın yolu kapandı. Erzurum'da da 406 köy ve 579 mezranın yolu kapalı durumda. Kar ve tipinin etkisini yitirmesinin ardından İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekiplerinin köy ve mezra yollarını açma çalışması başlatacağı belirtildi. Kar ve tipi nedeniyle Erzurum'un Çat ve Karayazı ilçelerinde eğitim-öğretime bugün için 1 gün süreyle ara verildi.

Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen soğuk ve kar yağışlı havanın önümüzdeki 3 gün daha bölgede etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Bölgede en düşük hava sıcaklığı gece sıfırın altında 9 derece ile Bayburt'ta ölçüldü. Gece sıcaklıkları Erzurum ve Erzincan'da ise eksi 6 derece olarak kaydedildi. Gündüz saatlerinde beklenen hava sıcaklıkları Erzurum ve Bayburt'ta sıfırın altında 1, Erzincan'da ise 3 olarak bildirildi.

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı illerde kar kalınlıkları ise Erzurum'da 24, Erzincan'da 20, Kars'ta 47, Ardahan'da 33 ve Bayburt'ta 24 santimetre olarak ölçüldü.
Öte yandan şiddetli tipi nedeniyle Erzurum Palandöken'de gondolliftler durdurulurken, tatilciler otellerde kaldı. Tipi nedeniyle göz gözü görmeyen Palandöken'de bazı İngiliz turistler karın tadını çıkarmaya çalıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 13:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?