6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

'İletişim Hayattır' tırı geliyor

Türkiye Vodafone Vakfı'nın, AKUT (Arama Kurtarma Derneği) ile ortaklaşa başlattığı proje kapsamında 21 Haziran'da Taksim'den yola çıkan 'İletişim Hayattır' TIR'ı yarın Erzurumlularla buluşuyor.

Hayat TIR'ı 2 Ağustos'ta Erzurum'da, 4 Ağustos'ta da Bayburt'ta olacak. Gittiği yerlerde vatandaşları hem eğiten hem de onların keyifli bir gün geçirmelerini sağlayan özel donanımlı TIR, büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Acil durumlar ve doğal afetler konusunda Türk toplumunun bilinç düzeyinin artırılması hedefiyle geliştirilen proje kapsamında, 130 günde 20 bin kilometre yol kat edilecek ve 81 il dolaşılacak. Projeyle, Türk toplumunun afetlere hazırlıklı olması için eğitimler veriliyor ve deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması ve yapılmaması gerekenler anlatılıyor.

MİLYONLARCA KİŞİYE ULAŞACAĞIZ

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Rengin Onay, "Afetlere karşı gerekli önlemlerin alınması ve toplumun bilinçlendirilmesi konusunda daha hızlı ve etkin adımlar atılması gerektiğinin farkındayız" dedi.

1999 Gölcük depreminin ardından yaraların çok zor sarıldığını hatırlatan Rengin Onay, "Arama-kurtarma ve afetle mücadele konusunda ülkemizde olduğu kadar uluslararası alanda da söz sahibi olan AKUT'la birlikte geliştirdiğimiz projeyle, her yaştan, her kesimden milyonlarca kişiyi bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı birinci yılını henüz doldurmuş genç bir yapılanma; hayata geçirdiğimiz etkin projelerimizle şimdiden topluma sağladığımız katkının yansımalarını görüyoruz" diye konuştu.

YENİ BİR PROJE, YENİ BİR HİZMET

AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki ise AKUT olarak 'Gönüllülük' ve 'Karşılıksız' 'Yardımseverlik' ilkeleriyle 12 yıldır Türkiye için hiç durmadan çalıştıklarını belirterek, "Başta arama ve kurtarma konuları olmak üzere, sosyal fayda sağlayabileceğimiz pek çok projeyle ülkemize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeye gayret ediyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı'yla beraber hayata geçirdiğimiz bu projeyle halkımızı depreme ve diğer afetlere karşı bilinçlendireceğiz. 81 ilde vereceğimiz deprem eğitimiyle, ülkemize yeni bir hizmette bulunmanın sevinci içindeyiz" ifadelerini kullandı.

HEM EĞİTİCİ, HEM ÖĞRETİCİ

'İletişim Hayattır' TIR'ı, 20 kişilik profesyonel ekibiyle hemen her gün bir kente uğrayarak, birbirinden farklı ve eğitici aktiviteler gerçekleştiriyor. Çocuklar, engelliler ve ebeveynler için hazırlanan deprem uyarı filmleri, tiyatro grubunun gösterileri, illüstrasyonlardan oluşan resim sergisi, gerçekleştirilen aktiviteler arasında yer alıyor. Eğitici tiyatro gösterileri interaktif bir biçimde yapılıyor.

'İletişim Hayattır' TIR'ı içinde ve dışında, plazma ekrandan, işitme engelliler de göz önüne alarak hazırlanmış filmler gösteriliyor. Filmler, geceleri de beyaz perdeden halka sunuluyor. Eğitimlerde, deprem öncesinde, sırasında ve sonrasında, çocuklar, engelliler ve ebeveynlerin yapması gerekenler anlatılıyor. Projeyle ilgili tüm bilgilere www.iletisimhayattir.com web sitesinden de erişmek mümkün.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2008 Cuma 18:04:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?