8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

İletişim öğrencilerine uygulamalı ders

İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE UYGULAMALI DERS

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi 3. sınıf öğrencileri, “Haber Yazma ve Değerlendirme” dersini, uygulamalı biçimde Büyükşehir Belediyesi’nde gördüler.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda işlenen derse, Başkan Ahmet Küçükler mülakat konuğu olarak katılırken, öğrencilere; Gazetecilik Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Besim Yıldırım refakat etti. Geleceğin gazetecileriyle bir araya gelen Başkan Küçükler, öğrencilere, öncelikle yerel yönetimler hakkında bilgiler aktardı. Belediyelerin görevleri ve sorumlulukları hakkında bilgilendirdiği öğrencilere, daha sonra Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını anlatan Başkan Küçükler, karşılıklı sohbet havasında geçen derste, kendisine yöneltilen soruları da cevapladı.

Büyükşehir Belediyesi’nde görülen “Haber Yazma ve Değerlendirme” dersinin, genellikle uygulamalı olarak işlendiğini belirten Dr. Besim Yıldırım, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza, söz konusu dersi birlikte işleme teklifi götürdük. Sağ olsunlar, bizi ve öğrencilerimizi kırmadılar.” diye konuştu.

İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’le birebir görüşme ve soru yöneltme imkanı buldukları bu dersin, tecrübe kazanılması anlamında büyük önem taşıdığını dile getiren Yıldırım, uygulamalı dersin, öğrenciler tarafından da memnuniyetle karşılandığını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise, geleceğin medya mensuplarıyla, daha eğitim sürecinde bir araya gelmiş olmasının, kendisi için de ayrı bir anlam taşıdığını belirterek, “İnanıyorum ki, kardeşlerimiz gelecekte çok faydalı işlere imza atacaklar. Kendilerine şimdiden başarılar diliyorum.” dedi.

İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE UYGULAMALI DERS
İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE UYGULAMALI DERS
İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE UYGULAMALI DERS
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 17:38:00
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 21:10:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?