4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

Ilıca'da ulaşım istişaresi

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Ilıca’da ulaşım konulu halkla istişare toplantısı düzenledi.

İki belediyenin birleşmesinden dolayı belirsizlik süreci yaşandığını belirten Başkan Cengiz, belediyeye kurumsal kimlik kazandırdıklarını, görev, yetki ve sorumlulukları dağıtma aşamasında olduklarını ifade etti. Belediyenin personel giderlerinin çok fazla olduğunu ve tarihi bir fırsat yakaladıklarını kaydeden Başkan Cengiz, “Fazla olan personeller, diğer kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtılacak. Bu konuda valimizin ve Bakanımız Recep Akdağ’ın çabaları var. Bakan Akdağ, konuyu Bakanlar Kurulu’nda diğer bakanlara izah edecek. İnşallah en kısa zamanda bu sorun çözülecek. Çünkü yaşanan belirsizlik sürecinden dolayı kurumda istediğimiz organizasyon şemasını oluşturamadık.” diye konuştu
Belediye personeliyle ilgili parmak izli puantaj sistemine geçileceğini kaydeden Başkan Cengiz, sabahleyin kuruma gelecek personelin kendi parmak iziyle görevli olduğu yere gideceğini ve yine akşam da aynı şekilde kendi parmak iziyle biriminden ayrılacağını, bu uygulamayla personelin zamanında işe gelip gideceğini ifade etti. Belediyenin tüm araçlarına takip sistemi konulacağının altını çizen Başkan Cengiz, “Bütün araçlarda kontak ne zaman çevrilmiş, araç şu anda nerede görev yapıyor, bunların hepsini bilgisayar üzerinden takip edeceğiz. Hatta Aziziye ilçe sınırları içerisindeki hemşehrilerimizin cep telefonuna mesajla şifre vereceğiz. İnternetten girip Aziziye Belediyesi’nin araçlarının nerede çalıştığını göreceksiniz. Şeffaf yönetim anlayışı budur, biz bunları kurguluyoruz.” ifadelerini kullandı.

ENERJİMİZİ İLÇE İÇİN HARCAYALIM

“Hasetlikleri, dedikoduları ve iftiraları bir tarafa bırakalım.” diyen Başkan Fatih Cengiz, “Dedikodular yüzünden yol alamadık ve geri gittik. Artık enerjimizi bu ilçe için harcayalım. Bizler sizlerin hizmetkarıyız. Şartları ve imkanları zorlayarak size gece gündüz hizmet edeceğiz. Bunun sözünü seçimden önce de verdik, şimdi de veriyoruz. Ekip olarak sizler için varız. Yine seçimden önce dediğimiz gibi, sizlerin oyuna talip değiliz, sizlerin hizmetine, güveninize ve gönlünüze talip olduğumuzu söyledik. Ekibimizle birlikte doğru bildiğimizi yapıyoruz. Burada nelere ihtiyaç duyduğunuzu planlamaya çalışıyoruz. Hesap veremeyeceğimiz, açıklayamayacağımız hiçbir çalışmamız olmayacak. Problemlerimizi hep birlikte çözeceğiz. İsteklerimiz makul, mantıklı ve kanuni çerçevelerde olacak. İlçede yaşayan vatandaşlarımızın hakkını ve hukukunu gasp etmeyeceğiz. 40 bin 350 nüfuslu insanımıza ayrım yapmadan hizmet edeceğiz.” şeklinde konuştu.
Halkla istişare toplantılarının sürekli yapılacağının altını çizen Başkan Cengiz, şunları söyledi: “Sizlere buradan çağrıda bulunuyorum. Lütfen bütün toplantılarımıza katılın. Çünkü sizlerin fikirleri bizler için çok önemli. Niyetimiz problemleri çözmek. Biz Adalet ve Kalkınma Partisi’nden seçilmiş bir belediye başkanıyız. Ama AK Parti’den seçilmiş olmamız sadece kendi partililerimize hizmet edeceğimiz anlamına gelmez. Aziziye Belediye Başkanı olarak bu ilçe sınırları içerisinde hangi siyasi partiden olursa olsun, insanlarımızın ortak sorunlarına ve problemlerine çözüm üreteceğiz. Biz de ego tatmini yok. Onurumuzu, gururumuzu cebimize koymuş, buraya hizmet etmeye gelmişiz. Sizlerden destek bekliyoruz.

Önümüzdeki dönemlere örnek olacak bir toplantı gerçekleştirdik. İlçemizi birlikte yöneteceğiz. Bu toplantıyı daha geniş salonlarda yapardık ama, biz sizlerin ayağına gelmek istedik. Aramızda güven ve gönül köprüsü kuracağız, ilçemizi kalkındıracağız. Gecemizi gündüzümüze katıp sizlere hizmet edeceğiz. Sizlerin destek ve teveccühüne layık olacağız.”

KAPLICALARI TÜRKİYE’YE TANITACAĞIZ

Başkan Cengiz, “Enerjimizi dedikoduya iftiraya değil, hizmete harcayalım.” diyerek devam ettiği konuşmasında şunları söyledi: “İlçemize kaplıcalar için uzman ekipler getirdik. Kaplıcalarla ilgili çalışma yapıyoruz. Kaplıcalarımızın turizme kazandırılması, isminin Türkiye’ye duyurulması ve insanları buraya çekmek için çalışıyoruz. İnsanları ilçemize çektiğimizde esnafımıza da büyük destek vermiş oluruz. Şu anda bir iç mimar kaplıcaların içini döşüyor, proje yapıyor. İnşallah en kısa sürede hizmete açarak, hem belediyemize maddi kaynak, hem de ilçemize sosyo ekonomik canlılık kazandıracağız.”

EKİBİMİZİN EN ÖNEMLİ PARÇASI, HALKIMIZDIR

Başkan Cengiz, konuşmasını şöyle tamamladı: “Halkımıza rağmen ben bir şey yapamam. Sizler isterseniz, beraber hizmet edebiliriz. Siz benim arkamda olacaksınız. Sadece oy verip kenara çekilmekle, eleştirmekle bu işler olmaz. Bu bir ekip işidir ve bunun en önemli parçası sizlersiniz. En büyük destekçimiz sizler olacaksınız. Bizim işimizin aksadığı yerde sizlerin duasıyla yolumuz açılacak. Ulaşım Daire Başkanımızla birlikte bugün toplu ulaşım sorunu için buradayız. Toplu ulaşım hizmeti verenlerle, yetkililerle ve halkımızla görüşüp bir harmanlama yapacağız ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza sunacağız. İlçemiz için toplu ulaşımın çok önemli olduğunu biliyoruz. Öncelikli sorun bu olduğu için istişare toplantımıza buradan başladık. Toplantılarımızı bundan sonra da devam ettireceğiz. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyoruz.”

TOPLU ULAŞIMLA İLGİLİ SORUNLAR

Toplantıda daha sonra ilçe sakinleri toplu ulaşımla ilgili sorunlarını dile getirdiler. Körüklü otobüslerin özellikle yoğun saatlerde Ilıca’ya da çalışmasını isteyen vatandaşlar, “İlçeden Erzurum’a gitme zamanımız yaklaşık bir saati buluyor. Hem de üst üste istiflenerek şehre gidiyoruz. Ulaşım sorununa bir an önce el atılmasını istiyoruz.” dediler.

Esnaf, toplu ulaşım araçlarının ilçedeki kışladan askerleri izin günlerinde alarak şehre taşıdıklarını ileri sürerek, bu konuda da yardım istediler. Vatandaşlar, ilçedeki Sağlık Grup Başkanlığı’nın da taşınma aşamasında olduğunu belirterek, söz konusu taşınma işinin durdurulması için Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan yardım talep ettiler.

DURAK: ERZURUM’DA BİR İLK GERÇEKLEŞTİ

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Daire Başkanı Durak Bulut, 15 yıldır daire başkanlığı yaptığı ve ilk defa bir ilçe ya da alt kademe belediye başkanının üst yetkilisini göstererek kendisinden harita ve kroki talep ettiğini söyledi. Bulut, “Genç başkanımız Fatih Cengiz, Erzurum’da bir ilki gerçekleştirdi. Bizleri bilgilendirme toplantısına davet etti ve biz de olmayan bir toplu ulaşım haritası gösterdi. Büyükşehir Belediyesi olarak Ilıca’daki çalışmaları yakından takip ediyoruz. Saatlerdeki düzensizlikle ilgili notumuzu aldık, gereğini yapacağız. Buradan şunun müjdesini veriyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Küçükler ile yaptığımız görüşmelerde kaplıcaların açılmasıyla birlikte körüklü otobüslerden birini Ilıca’ya yönlendireceğiz. Ama sizden istirhamım bu genç başkana sahip çıkın. 15 yıldır ilk defa 15 günde bir Belediye Başkanı bizimle irtibata geçti ve bizde bile olmayan bir ulaşım krokisi hazırlattı. Bu çalışmasından dolayı kendisini kutluyorum ve başarılı olacağına da inanıyorum.” dedi.
Bulut, köylere yapılacak toplu ulaşımla ilgili de muhtarlarla görüşme yaptıklarını ve önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacaklarını kaydetti.

ILICA’YA İTFAİYE MÜJDESİ

İtfaiye Daire Başkanı İsmail Çelik ise, Organize Sanayi Bölgesi’nden bulunan itfaiye grubunun Ilıca’ya kaydırılacağının müjdesini verdi. İlçedeki itfaiye grubunun hem köylere yakın olacağını, hem de yangınlara anında müdahale edebileceğini kaydeden Çelik, “Başkan Cengiz bana ekibini kattı ve ilçeyi gezdik. Arsa gösterdiler. Ya yeni bir itfaiye binası yaparız ya da eski yeri yeniden onarırız. Yakında itfaiye grubumuz da buraya gelecek ve buna da vesile sayın başkanımız olacak.” dedi. Çelik, henüz yirmi günlük bir başkanın böyle halkla bir araya gelmesinin ve toplantı yapmasının örnek bir uygulama olduğunu da sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 14:14:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?