7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

İlk buz dansı çifti pistlerde...

2009'DA YENİ BRANŞLARA AĞIRLIK VERİLDİ

Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, 2009 yılında Türkiye için yeni olan branşlarda sporcu ve antrenör yetiştirme çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyledi.

Fahrettin Kandemir, yaptığı açıklamada, öncelikli hedeflerinden birinin Türkiye'deki mevcut tesis yetersizliği sorununa çözüm bulmak olduğunu belirterek, "Federasyon yönetimine seçildiğimiz dönemde Türkiye'de olimpik ölçülerde Ankara ve Kocaeli'de olmak üzere sadece 2 adet buz pisti bulunmaktaydı. 25 senedir inşaatı tamamlanamayan İstanbul Silivrikapı Buz Pisti, federasyonumuzun yoğun çabaları sonucu tamamlanmış ve 14–18 Ekim 2009 tarihleri arasında bu pistte ISU Gençler Grandprix Bosphorus Yarışması organize edilmiştir. 32 ülkeden 96 sporcunun toplamda 320 kişinin katılımıyla, Türkiye'nin ilk kez ev sahipliğini yaptığı yarışma sonrasında gelen olumlu mesajlar, uluslararası buz pateni arenasında ülkemizin ve federasyonumuzun gücünü artırmıştır." dedi.

İLK BUZ DANSI ÇİFTİ

Federasyon Başkanı Kandemir, Türkiye'de altyapısı olmayan artistik buz pateninin alt dalları 'çiftler' ve 'buz dansı'nın yanı sıra 'short track (Kısa Mesafe Sürat Pateni)', 'curling' ve 'senkronize' branşlarıyla ilgili önemli projeler hazırlanıp sırayla uygulamaya konulduğunu bildirdi.

Erzurum'da 2011 yılında yapılacak Universiade kapsamında, 2008 yılı sonu 2009 yılı başlarından itibaren short track, buz dansı ve çiftlerde sporcu yetiştirme çalışmalarına ağırlık verildiğini anlatan Fahrettin Kandemir, 25–27 Eylül 2009 tarihleri arasında Erzurum'da ilk defa Türkiye Short Track Şampiyonası düzenlendiğini de belirtti.

Buz dansı dalında Alper Uçar'a eşlik etmek üzere Jenette Maitz ile sözleşme imzalandığını ifade eden Kandemir, ilk buz dansı çifti çalışmalarının da başladığını ve 2010 Ocak ayında yapılacak Türkiye Şampiyonası'nda Alper Uçar ve Jenette Maitz çifti antrenörleri ile birlikte katılacağını söyledi.

Short track ve artistik paten branşlarında Çin uyruklu 2 antrenörle sözleşme imzalanarak, Türkiye'ye getirildiğini ve Universiade kapsamında altyapı çalışmalarına başlandığının altını çizen başkan Kandemir, söz konusu branşlarında hakem ve antrenör kursları düzenlendiğini de anlattı.

TÜRKİYE'NİN ÖN ÜYELİĞİ KABUL EDİLDİ

Federasyonun üyesi olduğu Uluslararası Paten Birliği (ISU) Konsey Toplantısı'nın 24–29 Ekim 2009 tarihleri arasında İstanbul'da yapıldığını anımsatan Kandemir, Türkiye'nin Dünya Curling Federasyonuna ön üyeliğinin 8 Nisan 2009'da, Avrupa Curling Federasyonu üyeliğinin ise 8 Aralık 2009'da kabul edildiğini belirtti.

"BRANŞLAR TANITILACAK"

Türkiye için yeni olan branşlarda kulüpleşme, sporcu yetiştirme, alt ligleri kurma, branşları yaygınlaştırma çalışmaları yapmaya devam edeceklerini vurgulayan Kandemir, İzmir ve Eskişehir'de yeni buz pistlerinin açılması için çabalarının da devam edeceğini kaydetti.

Kandemir, Türkiye'de uluslararası şampiyonaların düzenlenmesiyle ilgili gerekli başvuruları ve hazırlıkları yapacaklarını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı: "Altyapı sporcularını ilgili branşlarında eğitmek, yetişmiş olanlara yeterli çalışma sahası sunup, sporcunun ilerlemesini sağlayacak seviyede antrenörler yetiştirmek, yeni yılda ilk sırada gelen projelerimizdendir. Yine 2010 yılında henüz yeterince bilinmeyen short track ve curling sporunun tanıtımı için ilköğretim okulları, lise ve üniversitelerde kurs ve seminerler düzenlenmesi planlanmaktadır. Ülke olarak Erzurum 2011 Universiade'nin eşiğindeyken, mevcut kısıtlı bütçe problemi aşıldıktan sonra maliyeti yüksek olan yeni buz pistlerinin kullanıma açılmasını sağlamak, bu spora emek veren kulüp ve sporculara gerekli malzeme desteğinin sağlanması bakımından 2010 yılı önemli bir zaman dilimini ifade etmektedir."

2009'DA YENİ BRANŞLARA AĞIRLIK VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 11:05:00
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 13:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?