6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

İlk günde 759 hasta muayenesi

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, vatandaşlara kapısını açtı. İlk gün 759 hasta muayene oldu.

Çat Yolu üzerinde yaptırılan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk etapta cerrahi klinikler ile diğer branşlarda poliklinik hizmeti sunulmaya başlandı. Pazartesi günü vatandaşlara kapısını açan hastanede ilk gün 759 hasta muayene oldu.


Hastane Başhekimi Doç.Dr. Fazlı Erdoğan, kısa süre içerisinde yapımı tamamlanan hastanenin sadece Erzurum’da değil, bölgede de yaşanan bir çok sağlık sıkıntısına çözüm getireceğini söyledi.


Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen hastanenin 25 Ağustos Pazartesi günü halkın hizmetine açıldığını ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:
“Hastanemiz hizmete açıldı. İlk etapta cerrahi kliniklerde poliklinik, dahili kliniklerde ise poliklinik ve servis hizmetlerini sunmayı amaçladığımız hastanemiz yine çok kısa bir süre içerisinde tam kapasitesine ulaşarak sağlık hizmetlerini kesintisiz ve başarılı bir şekilde yerine getirmeye devam edecektir.”dedi.


Türkiye’nin ilk dijital hastanesi olma özelliğine sahip olan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde artık elde kağıt, filmle doktor kapısında bekleme sıkıntısına son vermeyi amaçladıklarını vurgulayan Erdoğan, “Hastalarla ilgili bilgiler, bilgisayar ortamında yeralacak. Artık hastalar ellerinde laboratuvar sonuçları, kağıtlar veya filmlerle doktor kapısında beklemeyecek. Doktor hastayla ilgili bilgilere önündeki bilgisayarda ulaşabilecek. Sağlık Bakanlığımız tarafından Erzurum’umuza kazandırılan bu güzide sağlık kuruluşumuz ülkemize ve halkımıza hayırlı olsun.” dedi.
Vatandaşların hastaneye gelmek için ulaşım sorununu dile getirdiklerini de kaydeden Erdoğan, " Bunun için UKM tarafından bu güzergaha otobüs hatları konuldu. 6 farklı güzergahtan otobüs geliyor. Ayrıca bizim hastalar için servislerimiz var. Servislerimiz sürekli işler halde. Numune yada Palandöken Hastanelerinin önünden servislerimiz bizim hastanemize sevk olan hastaları getiriyorlar. Kısa bir süre sonra ulaşım sıkıntısı diye bir şey kalmayacak" dedi.


Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelen hasta ve yakınları da hastaneden çok memnun kaldıklarını ifade ederek, " Burası çok modern bir hastane. Hizmetlerde şuan görüldüğü kadarıyla çok güzel." diye konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 12:58:57
Güncelleme :27 Ağustos 2008 Çarşamba 13:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhammet atik IP: 85.98.30.xxx Tarih : 28.08.2008 13:12:49

ERZURUM DA BÖYLE BİR HASHANENİN AÇILMASINA ÇOK SEVİNDİM.ALLAHIZ İZNİYLE HEMŞERİLERİME VE DİĞER KARDEŞLERİMİZE ÇOK FAYDALI OLACAK .EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM İNŞALLAH ORANINDA SUYUNU ÇIKARMAZLAR