9
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM

İlköğretim öğrencilerine çevre eğitimi

Erzurum İl Çevre ve Orman Müdürü Muammer Toraman, çevre ile ilgili olarak okullarda öğrencilere eğitim verilmeye başlandığını söyledi. 

Çevre ve Orman Müdürü Toraman, çevrenin, insanların ve canlıların yaşamları boyuncu ilişkilerini sürdürdükleri ve karşılıklı olarak etkileşim içinde bulundukları fiziki, biyolojik, sosyal, ekonomik ve kültürel bir ortam olduğunu kaydetti. 

Toraman “Çevre kirliliği ise, insan,hayvan,bitki,doğal ve kültürel varlıkların sağlıklı yaşamasını ve gelişmesini engelleyen hava, su, toprak ve doğal ortamlarda genellikle insan kaynaklı faaliyetler sonucu ekolojik dengenin bozulması şeklinde tarif edilmektedir. İnsan eksenli ortaya çıkan bu olumsuzluklar, yine insanımız tarafından giderileceğinden, sorunun çözümüne yönelik toplumun desteğini alarak hareket etmek dolayısıyla sorunun çok iyi anlatılmasının çözümü yönünde sonuca olumlu yansıyacağı hepimizin malumudur. Bu noktadan hareketle çevresel değerlerin, sorunların,çözümlerin çevrenin öneminin toplumun her kesimine anlatılması adına önceliklerimiz arasında okullarımız ve öğrencilerimiz ilk sıraları teşkil etmekte, verilecek eğitimlerin gelecekte geri dönüşümü olan çalışmalar olması bakımından önem arz etmektedir. Bu önemden dolayı ilimiz merkez ve 18 İlçede ilköğretim okullarımıza yönelik çevre ile ilgili eğitim programları planlanmış, 27 Kasım'da Celal Akın İlköğretim Okulu'nda başlayan program, 22 Aralık.2006 tarihinde Hınıs Atatürk İlköğretim Okulu'ndaki eğitimle sona erecek. 2007 yılında da bu tür eğitim programlarına artan oranda devam edilecektir. Yine bu tür programların uygulama sahalarına taşınmasının öneminden hareketle 2006 yılında başlatılan ve fidanlık-ağaçlandırma sahalarında öğrencilerimize verilen uygulamalı eğitimler, 2007 yılında da sürdürülecektir”dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2006 Salı 13:20:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?