6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

İlköğretim okulunda patlama!

Erzurum'da bir ilköğretim okulunun kalorifer kazanının patlaması sonucu ilk belirlemelere göre 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

Erzurum'un Yakutiye ilçesi Gaziler Mahallesi'nde bulunan 700 öğrencinin öğrenim gördüğü Halitpaşa İlköğretim Okulu'nun kalorifer kazan dairesinde bilinmeyen bir sebeple patlama meydana geldi. Saat 11.00 sıralarında meydana gelen patlama sonucunda ilk belirlemelere göre 5 kişi yaralandı.

Yaralılar, Erzurum'daki hastanelere kaldırılırken, patlamanın yaşandığı okula çok sayıda sivil savunma ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Halitpaşa İlköğretim Okulu'nda geniş çaplı güvenlik tedbiri alan polis ekipleri, bölgeyi güvenlik şeridi altına aldı. Olay yerine gelen Erzurum Valisi Sami Bulut ile İl Emniyet Müdürü Kamil Çolak, çalışmaları koordine etti.

Patlama sonrası olayı anlatan öğretmenler Müjde Özdoğan ile Bilal Öztürk, ders sırasında büyük bir patlama sonucu dışarı çıktıklarını söyledi. Öğretmenler Özdoğan ve Öztürk kendi sınıflarından yaralı olmadığını diğer sınıfların durumunu bilmediklerini ifade ettiler.

Bu arada kalorifer kazan dairesinin yanında bulunan okul kantininin duvarının yıkıldı. Öğrencilerin derste bulunduğu bir saatte olayın meydana gelmesi, büyük bir faciayı önledi.

ÖNCEKİ HABER

Erzurum'daki Halitpaşa İlköğretim Okulu'nun kazan dairesinde öğrenciler dersteyken saat 10.00 sıralarında bir patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 6 kişi yaralandı.

Yaralıların öğrenci olmadığı hepsinin kantinde görevli personel olduğu belirtildi. Hastanelere kaldırılan yaralıların durumlarının iyi ve yaralarının hafif olduğu ifade edildi. Patlama sonrasında okula çok sayıda ambulans ile itfaiye ekipleri ve sivil savunma ekipleri sevk edildi.

Olay yerine gelen Erzurum Valisi Sami Bulut, patlamanın meydana geldiği okulda incelemelerde bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, patlamada yaralanan öğrencinin bulunmadığını belirterek, ''Patlama, öğrenciler deste olduğu sırada meydana gelmiş'' diye konuştu.

Patlamada 2'si kantin görevlisi 6 kişinin yaralandığını anlatan Bulut, ''Yaralananların sağlık durumları çok iyi. Olayı hafif sıyrıklarla atlatmışlar. Kimliklerini belirlemeye çalıştığımız yaralılardan 2'si kantin görevlisi olduğu belirlendi. Diğer 4 kişinin de kantin görevlilerinin arkadaşları olabilir'' diye konuştu.

Patlama sonrası tahliye edilen okulda Sivil Savunma ekipleri tarafından yapılan inceleme sürdürülüyor.

Zaman / İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2008 Salı 12:20:58
Güncelleme :28 Ekim 2008 Salı 14:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?