6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

İlkokul mezunu mucidimiz iş başında

Erzurum'un Dadaşköy Belediyesi'nde dozer operatörü olarak çalışan 4 çocuk babası ilkokul mezunu Cengiz Çelebi, 2 metrekarelik küçük atölyesinde belediyeye ait kamyonun çıkardığı ön lastiklerinin yerine hazırladığı kayak takımını yerleştirdi.

Çelebi yaklaşık 250 YTL'ye mal olan çalışma için, "Kayaklı araç, Doğu Anadolu'da kışın ulaşım sorununu çözer. Kolaylıkla monte ettiğim kayaklarla dağ, bayır her tarafa gitmek mümkün. Ayrıca bu sistem özellikle kar yağdığı zaman artan trafik kazalarını da azaltır. Çünkü buna fren sistemini de koydun mu buzda kaymaz. Frene bastın mı çakılıp yerinde kalır" dedi.

Cengiz Çelebi, yaptığı bu çalışmada kendisine en büyük desteği Belediye Başkanı AK Parti'li Güven Gülüm ile belde halkının verdiğini söyledi. Deneme çalışması sırasında alkışlanan Çelebi, "Hayatta kahveye gitmedim. Boş vaktimde kendimi atölyeye atıyorum. Düşündüğüm her şeyi hemen gerçekleştiriyorum. Şu ana kadar 100'ün üzerinde buluşum var. Bana biraz olsun destek verilirse yapamayacağım şey yoktur" diye konuştu.

Çelebi, daha önce tahtadan uçak, kayaklı motosiklet ve kayaklı kamyonet yapmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2008 Çarşamba 17:41:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?