6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

İlkokullar arası bilgi yarışması

Aşkale Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nın 88. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde merkez ve merkeze bağlı köy İlköğretim okulları arasında bilgi- kültür yarışması düzenlendi.

Yarışmaya Kaymakam Zeyit Şener, Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, Milli Eğitim Müdürü Yakup Yaman, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Aşkale Dernekler Federasyonun katkılarıyla , Aşkale Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu salonunda düzenlenen yarışma, okullar arasında etaplar halinde yapıldı. Yarışmada sorulan 20 sorudan 17'sini bilen 3 Mart İlköğretim Okulu birinci, 20 sorudan 16’sına cevap veren Cumhuriyet İlköğretim okulu ikinci ve 20 sorudan 13'üne cevap veren Çayköy Kara Fatma İlköğretim Okulu ise üçüncü oldu.Yarışma sonrası ilk üçe giren okullara ve yarışmada daha önceki etaplarda elenen okul öğrencilerine spor malzemeleri ile futbol ve voleybol topları armağan edildi.

Öğrencilerin ödüllerini veren Aşkale Dernekler Federasyonu Başkanı Erdal Sağır, bu tür sosyal etkinliklerin öğrencilerin eğitimlerinin yanı sıra kişisel ve sosyal gelişimleri açısından da çok yararlı olduğunu söyledi.

Yarışma da birinci olan öğrenciler için İstanbul ve Çanakkale gezisi düzenleyeceğini belirten Sağır, "Çocuklarımızın başarısını desteklemek gerekiyor. Çünkü onlar bizim geleceğimiz. Çünkü onlar Cumhuriyet çocukları. Tüm öğrencilerin ve ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlu olsun." dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 17:31:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?