4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

İller arası rekabet başlıyor

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, teşvik yasalarının tüm illere yaygınlaştığını belirterek, “Artık iller arası yatırım rekabeti söz konusudur. Bizde Erzurum olarak aceleci davranmalıyız” dedi.


Teşvikli yatırımlardan Erzurum’un faydalanabilmesi için önce halkı, sivil toplum ve kamu kuruluşlarının ortak bir yol haritasında buluşması gerektiğini anlatan Hınıslıoğlu, “Öncelikle yatırım anlayışımızı çağın gerektiği kalıba sokmak, sonra da ortak bir kalkınma heyecanında buluşmak durumundayız. Kolektif bir atılım süreci başlatılmalı. Sonra da yatırımcılar için uygun şartlar hazırlanmalı. 2010’a kadar yatırım seferberliğine girmeliyiz. Yer tahsisi konusunda, yatırımcıya hazır imkanlar sunmak mecburiyetindeyiz “diye konuştu.


İkinci organize sanayi bölgesini hala kuramayan Erzurum için yatırım alanları oluşturmak gerektiğini anlatan Hınıslıoğlu, Serbest Bölge’nin şehre yakınlığı ve ulaşım odağının içinde yer alması sebebiyle önemli bir avantaj oluşturabileceğini söyledi.
Hınıslıoğlu, Yeni Teşvik Yasası ile öngörülen, SSK ve vergi muafiyetlerinden yararlanmanın yeni tesis ve istihdamlarla ancak amacına ulaşacağını, bunun için de Erzurum il ve ilçelerinde bulunan arazilerin zaman kaybedilmeden, üretim ve istihdama yönelik işletmelere temin edilmesi gerektiğini söyledi.


Erzurum ve Doğu Anadolu Bölgesinde yeni teşvik paketinin, özellikle tarım ve hayvancılık sektöründe yapılacak çalışmalar ve kurulacak işletmelerle ivme kazanacağını belirten Başkan Hınıslıoğlu, tarım ve hayvancılık için elverişli arazilerin oluşturulması gerektiğini dile getirdi.


Hınıslıoğlu, daha sonra şunları söyledi; “Büyükbaş hayvancılığın yapılabilmesi için en az 25 baş hayvana ihtiyaç var. Bu da ortalama 125-150 dönüm arazi ile ifade edilebilir. Bunun için de uygun ve elverişli araziler ile büyük ölçekli arazilerin tespit edilerek yatırımcılara tahsis edilmesi gerekmektedir Rakamsal olarak bakıldığında hayvancılık yapılabilmesi için her hayvan için ortalama 4-5 dönüm civarında bir arazinin olması şarttır."

İha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 16:21:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?