4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

İmamdan 700 kişiye aşure ikramı

CAMİİ İMAMINDAN 700 KİŞİYE AŞURE İKRAMI

Oltu Belediye Merkez Camii İmamı Hasan Acar, Muharrem ayı dolayısıyla ilçede 700 kişiye aşure dağıttı.

Merkez Camiinde Öğle namazının ardından kurulan stantlarda dağıtılan aşureye cemaat yoğun ilgi gösterdi. Aşure dağıtımına Oltu Müftüsü Lütfü İmamoğlu ve Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek de katıldı.

Oltu İlçe Müftüsü Lütfü İmamoğlu, cami çıkışında yaptığı açıklamada, Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günü Aşure Günü ve Muharrem ayının-Kur'an-ı Kerim'de kıymet verilen dört aydan biri olduğunu belirterek, “Muharrem ayının en kıymetli gecesi de Aşure gecesidir. Birçok dualar Aşure Günü kabul edilmiştir. Rabbimiz ülkemizin birlik ve beraberliğini sağlayan tadına, lezzetine doyamadığımız aşure tatlılısıyla bozmasın. Bu lezzeti bozmak isteyenlere de fırsat vermesin" diye konuştu.

İkram edilen aşureden tadan Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ise, “Unutmamak lazım hicri yılbaşıdır aynı zamanda eskiden beri güzel bir gelenek haline gelmiş olan bu aşure dağıtımı Müslümanların birlik beraberlik ve kaynaşmasını sağlamıştır. Ve organizeyi yapan Cami imamı Hasan Acar’a müezzin kardeşimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Aşure ikramından memnun kalan vatandaşlar, etkinliği düzenleyen imam Hasan Acar’a teşekkür ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 11:13:03
Güncelleme :26 Aralık 2009 Cumartesi 11:15:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?