4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

İmar iskan evleri yıkıldı

İMAR İSKAN EVLERİ YIKILDI

Palandöken İlçesinde bulunan İmar İskan Lojmanları ile 70'lik Polis Lojmanlarının yıkımına Büyükşehir Belediyesince başlandı. Yıkılan binaların yerine TOKİ işbirliği ile bin 152 konut yapılacağı bildirildi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm kapsamında yeni konut alanları üretmeye devam ediyor. 1983 yılında Yenişehir'de yaptırılan 70 polis lojmanının yer aldığı 7 bina ile İmar İskan konutları olarak bilinen eski apartmanlar ömürlerini tamamladıkları için yıkıldı. Büyükşehir Belediyesi, Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü ile yaptığı protokol çerçevesinde yıkılan lojmanların bulunduğu alanda yapacağı 200 konutu Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edecek.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yaklaşık 67 bin metrekare alan üzerinde modern, depreme dayanıklı bin 152 konut üretip satışa sunacaklarını söyledi. Polis lojmanlarının depreme dayanıksız olması nedeniyle yaklaşık 2 yıldır boş tutulduğunu, imar iskan konutlarının ise bakımsız ve yıkılmak üzere olduğunu belirten Küçükler, "Erzurum'un önemli noktalarından Yenişehir'deki eski binaları yıkıp yerlerine TOKİ işbirliği ile depreme dayanıklı, çevresindeki sosyal tesislerle modern binalar inşa edeceğiz. Bu sayede yaşanan görsel kirlilik ortadan kalkacak. Ürettiğimiz konutların yıkım çalışmaları devam ediyor. Seneye bu konutların temeli atılıp inşaatları tamamlandıktan sonra halkımıza satacağız.” dedi.

İMAR İSKAN EVLERİ YIKILDI
İMAR İSKAN EVLERİ YIKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2011 Pazartesi 17:59:01
Güncelleme :3 Ocak 2011 Pazartesi 18:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?