6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

İmar yolsuzluğu mahkeme yolunda

Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, geçmiş dönemlerde yapılan imar yolsuzluklarıyla ilgili bazı uygulamaları mahkemeye intikal ettirme kararı aldı. Meclis, yolsuzluğa karışanların mahkemeye verilmesi için gerekli hazırlığın yapılmasına karar verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler başkanlığında bugün toplanan Belediye Meclisi, geçmiş dönemlerde görev yapan ve imar yolsuzluğuna karışan Belediye Başkanı ve meclis üyelerinin mahkemeye verilmesi için gerekli hazırlığın yapılmasına karar verdi.

Meclis toplantısında konuşan Palandöken Belediye Cenap Birdal, geçmiş dönemin yaptığı haksız uygulamanın sıkıntısını bugün kendilerinin çektiğini belirterek, ne pahasına olursa olsun suçluların cezalandırılması gerektiğini savundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ise, imar suçlularının şehirde elini kolunu sallayarak gezdiğini belirterek, Türkiye’deki bütün yerel yönetimler içerisinde ilk kez Erzurum’un bu yönde temiz eller operasyonu gerçekleştireceğini kaydetti.

Yakutiye ve Palandöken semtlerinde kaçak kat ve arsa tahsisleriyle ilgili olarak, sorumluların yargılanması için Büyükşehir Belediyesi Meclisi mutabakat sağladı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 16:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?