6
Mayıs
2024
Pazertesi
ERZURUM

İnci ninenin yaşam mucadelesi

Erzurum’un Maksutefendi Mahallesinde yaşayan 61 yaşındaki İnci Fitil; kırık, dökük bir evde zorluklara karşı mücadele ediyor.
 
16 yıl önce eşini kaybettikten sonra 3 kızından ikisi evlenerek ayrılan İnci Fitil, Maksutefendi Mahallesinde bir hayırsever vatandaşın verdiği gecekondu evinde tek kızıyla yaşıyor. 

Tavanı akıtan, çamı kırık bir evde yaşayan İnci Fitil, yaklaşan kış sebebiyle evinin onarımı için hayırseverlerin veya yetkililerin yardımını bekliyor. 

Erzurum’da son yağan yağmurlarla birlikte evinin bir kısmının göçtüğünü ve odanın birinin kullanılamaz hale geldiğini belirten Fitil, “Evim sürekli ıslandığı için rutubetleniyor ve koku yapıyor. Ev, bir gün üzerimize göçecek diye korkuyorum. Kış mevsiminin de gelmesiyle birlikte iyice soğuk olacak ve evin çatısı çökecek. Hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyorum. Bizzat buraya gelerek halimi görseler bana hak vereceklerdir.”dedi. 

Eşinin ölümünden sonra çok sıkıntı çektiklerini ifade eden İnci Fitil, “Eşim öldüğü zaman zor durumda kaldık. Çalışanımız olmadığı için de kira parasını ödeyemedik ve bize hayırsever bir vatandaşın verdiği bir eve taşındık. Aradan geçen 16 yıl sonunda ev kullanılamaz hale geldi. Çok soğuk ve rutubetli evde sürekli hasta oluyoruz. Sağlık güvencemiz olmadığı için tedavi olamıyoruz” 

“TEK İSTEĞİ BİR EVİNİN OLMASI” 

Yardımsever insanlardan sıcak bir yuva istediğini söyleyen İnci Fitil, “Tek isteğim sağlam, yıkık olmayan bir ev, başka bir şey isteğim yok. Sıcak bir evim olduktan sonra gıda ihtiyaçlarımı bir şekilde karşılarım. Yıllardır hep harabe evde yaşadım inşallah artık bir sıcak yuvam olur. Yağan yağmurlar artık bizim korkulu rüyamız haline geldi, yağmur yağdığı an evin içine su damlıyor. Tavandan damlayan suları leğenler koyarak odaya dolmasını engellemeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

Maksutefendi Mahalle Muhtarı Burhanettin Atmaca, İnci Fitilin, 16 yıldır komşularının yardımıyla yaşam mücadelesi verdiğini, son yağan yağmurlardan sonra evinin kullanılamaz hale geldiğini söyledi.
 
Yardımsever insanların yardım elini uzatmalarını isteyen Atmaca, “İnci Fitil, harabe bir evde yaşıyor, sağlık güvencesi ve çalışanı olmadığı için yapılan yardımlarla ayakta durabiliyor. Yetkililerden ve duyarlı vatandaşlar yardım yaparsa iyi olacak” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 13:27:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?