4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

İnternette tanışıp dünya turuna çıktılar

İnternette tanışıp bir süre sonra arkadaş olan ve birlikte dünya turuna çıkan Uruguaylı elektrik mühendisi Mario Sabah (53) ile İspanyol snowboard hocası Migvel Del Catillo (29), Erzurum’dan geçti.

Mario Sabah ile Migvel Del Catillo, internette tanıştıktan iki gün sonra dünya turuna çıkmaya karar verdi. Mario Sabah’ın 1977 model spor otomobiliyle dünyayı dolaşan Mario Sabah ile Migvel Del Catillo, gözlem ve yaşadıklarını ortak kaleme alacakları bir kitapta yayınlayacak.

Dünya turu kapsamında bugünde Erzurum’dan geçen Mario Sabah, “Sanal ortamda iki günlük arkadaşım Migvel Del Castillo ile birlikte 2007 yılında dünya turuna çıktık. Yaklaşık 2 yıldır yollardayız. Bugüne kadar 60 bin kilometre yol kat ettik. Geriye 80 bin kilometre yolumuz kaldı. Dünya turunu 4 yılda bitirmeyi hedefliyoruz. Türkiye’de hiç yabancılık çekmedik. Bu yolculuktan biri safari diğeri de kültürel olmak üzere iki kitap yazacağız. Kitabımızda en çok Türklere yer vereceğiz” dedi.

Erzurum’dan sonra İran’a doğru yol almaya başlayacaklarını belirten Migvel Del Catillo’de, “Tesadüfen internette tanıştığım Mario’nun bu teklifine hiç düşünmeden evet dedim. Bu inanılmaz yolculukta yaşadığımız her şeyi kaleme alıyoruz. Muhteşem bir kitap olacak” diye konuştu.

Erzurum’dan 1977 model otomobil ile ayrılan Uruguaylı Mario Sabah ile İspanyol Migvel Del Catillo’yu meraklı bakışlarla izleyen çocuklar el sallayarak uğurladı. 

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 23:21:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?