4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

İran Büyükelçisi'nden ziyaret

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bahman Hosseinpoor, Türkiye ile ticaretin istenilen seviyede olmadığını söyledi.


Sınır ticareti konusunda çalışmalar yapmak için bugün Erzurum'a gelen İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bahman Hosseinpoor, Vali Sami Bulut ile görüştü. Büyükelçi Hosseinpoor, "Tarihi ve kültürel birçok ortak noktamız olan Türkiye ile ticari ilişkilerimiz istenilen seviyede değil. Bunu geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz" dedi.
İki dost ülke olan Türkiye ve İran İslam Cumhuriyeti'nin ticari anlamda birbirlerine ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Büyükelçi Hosseinpoor, ekonomik sıkıntıların aşılmasından sonra sınır ticaretinde önemli adımlar atılacağına inandığını dile getirdi.
Büyükelçi Hosseinpoor'la görüşen Vali Sami Bulut, iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesi için kendilerinin de bazı projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi. Geçtiğimiz hafta Erzurum'a gelen Başbakan Erdoğan ve beraberindeki bakanlara İran'la ticaretin geliştirilmesine yönelik hazırladıkları ulaşım projesi hakkında bilgi verdiklerini ifade eden Bulut, Tebriz, Erzurum ve Trabzon Limanları arasında demiryolu hattı kurulması konusunda projeleri olduğunu kaydetti.
Erzurum'dan sonra çevre illerde de temaslarda bulunacak olan Büyükelçi Hosseinpoor, Vali Bulut'a ziyaret sonunda üzerinde 'Allah' yazısı bulunan sedef işlemeli bir duvar saati hediye etti. Saati yakından inceleyen Vali Bulut ise Büyükelçi Hosseinpoor'a gümüş işlemeli Oltutaşı tespih hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 15:13:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?