8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

İş bırakma eylemi

İş bırakma eylemiErzurum'da TOKİ inşaatlarını yaptıktan sonra uzun süredir müteahhit firmadan maaş alamadıklarını öne süren 400'e yakın inşaat işçisi, iş bırakma eylemi yaptı. 

Edinilen bilgiye göre, karayolları altında bulunan 570 dairelik TOKİ'ye ait binaların inşaatlarında çalışan işçiler, maaş alamama nedeniyle bugün saat 16.45 sıralarında iş bırakma kararı alarak, eylem yaptı. 

Müteahhidin paralarını ödemeden kaçtığını ileri süren işçiler, gazetecilere dertlerini anlatmaya çalışırken, bu sırada öfkelenen bazı işçiler cam ve çerçeveleri kırdı. 

Daha sonra toplanan işçiler, valilik binasına yürüme kararı aldı. Bu arada zaman zaman işçiler arasında da gergin anlar yaşanırken, seçilen yaklaşık 50 kişilik grup valilik binasının yolunu tuttu. 


Valilik binası girişinde polis engeliyle karşılaşan grup, daha sonra x-ray cihazından geçerek valilik katına çıktı. Bu sırada polis ile işçiler arasında kısa süreli tartışmalar yaşanırken, Vali Celalettin Güvenç, toplantı odasında işçilerin dertlerini dinledi. 

Görüşmenin ardından işçiler olaysız şekilde dağıldı.
.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2006 Perşembe 18:44:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?