7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

İş-Kur'da 'e-istihdam' dönemi

Türkiye İş Kurumu (İş-Kur), gereksiz kırtasiye giderlerinin önüne geçmek, iş arayanlarla işçi arayanların zaman kaybını önlemek amacıyla e-istihdam dönemi başlattı.

Bir süre önce hayata geçen sistem sayesinde iş başvurusuna gelen kişiler, artık internet üzerinden girişlerini yapabilecek. İş-Kur'un, www.iskur.gov.tr adresine üye olunmasının ardından iş arayanlar, buradan tüm detayları öğrenebilecek. İŞ-KUR bu uygulama ile kurum önlerindeki yığılmalara son verecek.

İş-Kur Erzurum İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, kurumlarında artık e-istihdam dönemi başladığını söyledi. Ötügen, "Uygulamaya konulmuş olan bu sistem gereksiz kırtasiyeye, koşuşturmalara, sıraya girmelere, aracılara gerek bırakmayan bir şekilde çağdaş uygulamadır" diye konuştu. Ötügen, iş arayanların internet üzerinden kuruma kayıt yaptırılabileceğini duyurdu. Ötügen, "İş arayanlar Türkiye genelinde uygun işleri takip edip başvuru yapabilecek. İşsizlik ödeneği, iş kaybı tazminatı, ücret garanti fonu, kısa çalışma ödeneği başvurularını yapabilecek. Ayrıca, İşverenden veya İŞ-KUR tarafından yapılan duyurulara cep telefonlarına veya e-posta adreslerine gönderilen mesajlar sayesinde anında ulaşabilecek" diye konuştu.

E-istihdam sisteminin işverene de kolaylık sağladığını ifade eden Ötügen, işverenlerin de internet üzerinde eleman talebinde bulunabileceğini ifade etti. Ötügen, "İşveren aylık işgücü çizelgesini doldurabilecek. İşyeri ile ilgili bilgilerini güncelleyebilecek. Ayrıca, internet üzerinde davet yapabilecek ve görüşme sonuçlarını duyurabilecek." açıklamasında bulundu.

İş-Kur Erzurum İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, e- istihdam konusu hakkında, konuşmasını şöyle sürdürdü:

" E- İSTİHDAM PROJESİNİN HEDEFLERİ:

7 gün 24 saat hizmetlerden yararlanma olanağı sunmak. Kurum hizmetlerinin internet ortamında sunulmasını sağlayarak iç ve dış kullanıcıların kendi işlerinin diledikleri an kendileri tarafından yapılmasını sağlamak. Kurumun yerel ofisi değiştirilerek, oluşturulan self- servis alanlarında bilgisayar teknolojisini kullanamayan kullanıcılara rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini sunmak. İş arayanların ve işverenlerin eşleştirme taleplerini daha hızlı gerçekleştirmek. İş arayanların en kısa sürede iş edinmelerini sağlayıcı önlemleri almak. İşgücü piyasası bilgi sistemi oluşturarak, işgücü piyasasında rol alan sistem kullanıcılarına güncel ve doğru bilgi sunmak. İşsiz kalanlara yasa ile öngörülen İşsizlik Sigortası ve İş Kaybı Tazminatı ödemelerini gerçekleştirmek. Kurum hizmetlerinin üretiminde yeni teknolojik olanakların kullanımını ve diğer kurumlar ile entegrasyonu sağlamak. İstihdamın korunmasını ve istihdam olanaklarının artırılmasını sağlamak. İş ve meslek bilgilendirme hizmetlerini yaygınlaştırmak.

E- İSTİHDAM İLE İŞVERENLER:

İşyeri kaydını yapabilir. Kayıt bilgilerini güncelleyebilir. Aylık işgücü sorgulayabilir. İşgücü talebinde bulunabilir. İşyerinize ait açık işler takip edilebilir. Başvuran adayların davet- görüşme sonuçlarını işleyebilir. İşgücü yetiştirme kursları için kurum ile işbirliği yapmış ise; eğitmenleri bildirebilir, kursiyer seçebilir. Çalışanları için ' işletmelerde eğitim semineri' talebinde bulunabilir ve yurtdışına işçi sevklerini yapabilir."

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 13:45:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?