7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

İşadamları Nahçıvan yolcusu

İŞADAMLARI NAHÇIVAN YOLCUSU

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB), Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından Türkiye’nin doğudaki en küçük sınır komşusu Nahçivan Özerk Cumhuriyeti’ne 26- 27 Ekim tarihleri arasında iş gezisi düzenlenecek.

DAİB Genel Sekreteri Fikret Kabakuş, ihracat ürünlerinin tanıtımı, ihracatçı firmaların dış pazardaki paylarında artış sağlanması, iş çevreleri arasındaki yatırım ve işbirliği imkanlarının artırılması amacıyla Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın başkanlığında 26 – 27 Ekim’de bir iş gezisi yapılacağı bildirildi.

Nahçıvan’a yönelik ‘Ticaret Heyeti Programı’ düzenleneceğini dile getiren DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, “İşlenmiş gıda, tarım makinaları, hazır giyim, plastik ve mamulleri, kimyasal ürünler, inşaat malzemeleri ve mobilya başta olmak üzere tüm sektörlerde uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmaların katılabileceği heyet kapsamında Türk ve Nahcivan iş adamları arasında ikili iş görüşmeler gerçekleştirilecek. Bölgedeki iş çevrelerinin de katılımıyla Türkiye’nin yatırım ve ihracat potansiyelinin tanıtımı yapılacak, işbirliği olanakları değerlendirilerek iş forumu düzenlenmesi için ön çalışma yapılacak. Bu kapsamda, ticaret heyeti programı kapsamında Nahçıvan’a gitmek isteyen iş adamlarının 22 Ekim’e kadar kayıt yaptırması gerekiyor” diye konuştu.

İŞADAMLARI NAHÇIVAN YOLCUSU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2010 Pazartesi 18:40:05
Güncelleme :19 Ekim 2010 Salı 13:43:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?