4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

İşadamlarından İran çıkarması

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı bir grup işadamı İran’da düzenlenen 2. Uluslararası Yatırım Fırsatları Toplantısı’na katıldı. İşadamları, İran’da yeni yatırım fırsatlarını yerinde gördü ve işadamlarıyla ikili görüşmeler yaptı.


İran’ın davetlisi olarak bu ülkeye 2 günlük bir gezi düzenleyen Ticaret ve Sanayi Odası, İran’da Erzurum rüzgarı estirdi. Erzurum Valisi Sami Bulut, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal, Meclis Başkan Vekili Celalettin Çetinkaya, meclis üyeleri, işadamları ve bazı daire müdürlerinin katıldığı 2. Uluslararası Yatırım Fırsatları Toplantısı’na İran İslam Cumhuriyeti Meclis Başkanı Muhammet Laricani, Bakanlar, Doğu Azerbaycan Valisi Ali Rıza Beygi, işadamları ev sahipliği yaptı. 13 ülkeden işadamlarının katıldığı 2. Uluslararası Yatırım Fırsatları Toplantısı’nda İran’ın yatırım fırsatları anlatıldı. İran’a yeni yatırım yapan işadamlarına sağlanan imkanların üstünde durulduğu toplantıda, ayrıca mevcut işletmelerde gezdirildi.


Doğu Azerbaycan Valisi Ali Rıza Beygi yaptığı konuşmada, İran’ın dünyaya açıldığını ve tüm işadamlarını yatırım yapmaya çağırdıklarını söyledi. Yeni yatırım yapan yabancı işadamlarına İran’lı ortak almaları şartı ile 3 yıl ödemesiz 8 yıl ödemeli kredi sağladıklarını belirten Vali Beygi, doğalgaz, petrol, işçi ücretlerinin çok düşük olduğunu bildirdi. İran’ın bir cazibe ülkesi olduğunu hatırlatan Vali Beygi,”Sizleri yeni yatırım yapmaya, ticaret yapmaya davet ediyoruz. Bürokrasi ülkemizde en asgariye indirilmiştir. Bu fırsatı ilk değerlendiren kişiler ve ülkeler arasında yer almalısınız” dedi.


İran gezisi ile ilgili bir değerlendirme yapan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal, “İran, son yıllarda önemli değişiklikler yaşıyor. Bunları yakından görme imkanımız oldu. Her türlü yeni yatırıma ihtiyaçları var. Cazibe merkezi bir ülke. Yurtdışına açılmak isteyen işadamları için bulunmaz bir yer. Bir çok ülkeden işadamlarının yeni anlaşmalar, yatırım anlaşmaları imzaladıklarını gördük. Bizim de biran önce bu ülke ile ticari bağlarımızı kurmamız gerekir. Zaten var olan ticaretimizi yatırımlara dönüştürebiliriz. Faydalı bir gezi oldu” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 15:13:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?