7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

İşçi atamalarına sendika tepkisi

İŞÇİ ATAMALARINA SENDİKA TEPKİSİ

Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, belediyelerde kadro fazlası personelin kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtılmasına tepki gösterdi. Arslan, tüzel kişilikleri düşürülen belediye işçilerinin mağdur edildiğini öne sürdü.

Belediyelerin işçilerin resmi kurumlara nakledilmesi konusunda sendikaların taleplerini dikkate almadığını öne süren Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Alt belediyeler birleştirilerek, ilçe belediyesi oluşturulduğu sırada tüzel kişiliği kaldırılmış belediyeler ilçe belediyesinde toplandı. Burada fazla olan ve yeni gelen personelin başta belediyeler olmak üzere, kamu kurumlarına nakli için 21 Mart 2008 yılında 5747 sayılı kanun yürürlüğe girdi. Kanuna göre bu nakiller 29 Mart 2009 yılına kadar yapılması gerekiyordu. Ancak 29 Mart 2009 tarihine kadar bu nakiller yapılmadığı için günümüzde yasanın ihlali söz konusudur. Belediyelerdeki fazla personelin nakli sırasında, 5747 kanuna aykırı davranılmıştır.” dedi.

Yapılan nakillerin iptali için sendika olarak Danıştaya başvurduklarını dile getiren Arslan, “Başbakanlık genelgesinde, norm kadroya atıfta bulunuyor. Halbu ki 5747 kanunda norm kadro fazlası değil, çevre belediyelerden gelen fazla personelin nakledilebileceği ifade edilmesine rağmen, Başbakanlık genelgesi yasaya, anayasa aykırı bir şekilde yayınlanmıştır. Bunun iptali için Danıştaya dava açtık ve yürütmesinin durdurulmasına ilişkin davanın sonuçlanmasını bekliyoruz. Erzurum’da Palandöken, Yakutiye ve Aziziye lçelerinden toplam 735 personelin başka kamu kurumlarına yasaya aykırı bir şekilde nakledildi. Sendikamızın uyarıları, istekleri dikkate alınmamıştır. Bu açıkça yasaya, anayasa aykırı bir uygulamadır. Bununla ilgili birkaç gün içinde, hukuk müşavirlerimizin çalışmaları tamamlanınca, gereken yasal girişimleri başlatacağız” diye konuştu.

İŞÇİ ATAMALARINA SENDİKA TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 14:34:05
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 14:44:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?