7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

İşçiler gitti, mehteran bitti

İŞÇİLER GİDİNCE MEHTERAN DA BİTTİ

Erzurum’un ilk ve tek Mehteran Takımı, Yakutiye Belediyesi'ndeki fazla işçilerin kamu kurumlarına dağıtılması sonrası kapandı.

1997 yılında kurulan ve o dönem 9’uncu Kolordu Komutanlığı'ndan alınan teknik yardımla faaliyete başlayan, temizlikçi, zabıta ve hizmetli olarak çalışanlardan oluşan Yakutiye Belediyesi Mehter Takımı, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da ayak basmadık il ve ilçe bırakmadı. İki işi bir arada yürüten personel, dünyanın ilk savaş bandosunu olan Mehteran'daki görevini en iyi şekilde yapmaya çalıştı. 30 kişilik kadrosuyla siyasi konukları karşılama, ağırlama, şölenler, dini ve milli günlerde yüzlerce etkinliğe renk katan Mehteran Takımı, 13 yıl boyunca festivalden festivale koştu.

Özgün kıyafetleri ve enstrümanlarıyla 100 bin liralık bir hazineye sahip olan, müzisyen ve figüranlardan oluşan Mehterde bulunanlar nefesli sazlar, vurma sazlar, ziller, çıngıraklar ve davul kullanarak 24 sesten meydana gelen ses sistemi ve makamları bakımından Klasik Türk Musikisi'nin özelliklerini taşıyan parçaları seslendirdiler.

29 Mart yerel seçimlerinde yasa gereği kapatılan Kazım Karabekir, Dadaşköy ve Dumlu belediyelerinde çalışan işçi ve memurların geçiş yapmasıyla personel sayısı yaklaşık 850’ye ulaşan Yakutiye Belediyesi, Başbakanlık genelgesi sonrası fazla işçileri kamu kurumlarına gönderince, yıllarca söyledikleri marşlarla halkı coşturan Mehteran’ın kapısını kilit vuruldu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 11:23:03
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 11:28:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
CEM IP: 85.97.131.xxx Tarih : 5.10.2010 15:54:39

eee ampül partisi başka ne yapacak.Türklük dedinmi batıyor adamlaraa