4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM

İşçilerden iş bırakma eylemi

Erzurum'da, kapatılan belediyenin işçileri, maaşlarını alamadıkları iddiasıyla iş bırakma eylemi yaptı.


"5747 sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" kapsamında kapatılan ve yeni kurulan Yakutiye ilçesine bağlanan Dumlu, Kazım Karabekir ve Dadaşköy belediyelerinde çalışan işçiler, maaşlarını alamadıkları iddiasıyla iş bırakma eylemi başlattı.


Belediye İş Sendikası Erzurum Şubesi Başkanı Mustafa Kılın, Yakutiye Belediyesi'ne bağlanan belediyelerdeki 150 işçinin maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle iş bırakma eylemi başlattıklarını ifade etti.


İşçilerin maaşlarını alana kadar Yakutiye Belediyesi Temizlik İşleri ile Fen İşleri şantiyelerinde eyleme başladığını dile getiren Kılın, "Maaş alamadığımızdan dolayı yasal olarak hakkımız olan eyleme başladık" dedi.


İşçilerin maaşlarını alamamalarından dolayı mağdur olduğunu iddia eden Kılın, şunları söyledi: "Yakutiye Belediyesi'ne bağlanan belediyelerdeki işçilerin üvey evlat muamelesi görmesini istemiyoruz. Yakutiye Belediyesi'ndeki işçiler maaş alırken bizler maaş alamıyoruz. İşçiler çok mağdur durumda. Biz de maaş almak istiyoruz. Maaşlarımızı alana kadar eylemimize devam edeceğiz. Yasal çerçevede mücadele hakkımızı kullanacağız. Ekmeğimiz yok, karnımız aç. Çocuklarımıza verecek harçlık, bakkala verecek paramız yok".


Bazı işçiler ise maaş alamadıkları için elektriklerinin kesildiğini ve kredi kartı borçlarından dolayı icra geldiğini söyledi.
 

İha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 16:32:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erzurumlu IP: 212.175.34.xxx Tarih : 15.05.2009 16:51:46

O İŞCİ ARKADLAR HİCMİ SECİM ZAMANI DÜŞÜNMEDILER SONLARINI VE AKP YE OY VERIRKEN ELLERI HİC TİTREMEDI VE SOKAKLARDA AVAZLARI CIKTIGI KADAR AKP DIYE BAGIRDILAR ŞİMDİ NEDEN HÜKÜMET KÖTÜ AKP KÖTÜ NE OLDU ZATEN MILLET OLARAK BIZIM AKLİMİZ BAŞİMİZA SONRADAN GELIR AMA YINEDE ALLAH YARDIMCILARI OLSUN NEDEYELIM GERCI ŞİMDİ O İŞCİ ARKADAŞLARDAN HANGISINE SORSAN DERKI VALLAHI BILLAFİ BEN AKP YE OY VERMEDIM DER DEMI YEMEZLER ONUDA BILIN