7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

İşçilerden taşınmaya tepki

Erzurum'da yapımı tamamlanarak hizmete giren Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'yle ilgili tartışmalar sürüyor.

İl merkezinde bulunan Numune Hastanesi'nin Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınacak olması sebebiyle işsiz kalacaklarını iddia eden bir grup işçi bugün eylem yaptı. İş bırakma eylemi gerçekleştiren çalışanların yürümek istemelerine polis engel oldu.


Bugün sabah saatlerinde Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan 600'e yakın işçi, işten çıkarılacaklarını ileri sürerek, eylem yaptılar. Numune Hastanesi'nin etrafında işyerleri bulunan esnafın da destek verdiği işçiler, yürüyerek Numune Hastanesi ek binası bahçesine geçti.

Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Çolak, hastane bahçesine gelerek göstericilere, eylemlerine son vermeleri çağrısında bulundu. İşçi grubu daha sonra aralarından belirledikleri 5 kişilik grubu Vali Sami Bulut'la görüşmek üzere Valiliğe gönderdi. Vali Sami Bulut'la görüşen grup, yaklaşık bir buçuk saat sonra hastane bahçesine geri döndü. Grup sözcüleri, Vali Sami Bulut'tan kimsenin işten çıkarılmayacağına dair söz aldıklarını belirtti.


Ancak ikna olmayan grubu bu sefer annesi aynı hastanede yatarak tedavi gören AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Kavaz ikna etti. Hastane önünde megafonla konuşan Milletvekili Kavaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile telefonda görüştüğünü ve kimsenin mağdur edilmeyeceğini söyledi. Milletvekili Kavaz'ın sözleri ile ikna olan göstericiler daha sonra işbaşı yaptı.


Bu zaman dilimi içerisinde Numune Hastanesi'nde işler yavaşladı. Göstericilere hastaneye tedavi ve muayene olmak için gelen vatandaşlar da destek verdi. Hastanenin şehir dışına taşınmasına ve çalışanların işine son verileceği iddialarına tepki gösteren vatandaşlar, "Hastane şehir dışına çıkarılmasın. Sizlerin ekmeği ile oynayanlara oy vermeyeceğiz" dediler.


Eylem nedeniyle hastane bahçesinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 14:51:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?