7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

İşçilerin oturma eylemi sona erdi

Pasinler ilçesinde çalışan işçilerinin maaş alamadıkları gerekçesiyle başlattıkları oturma eylemi işçilere 5'er bin YTL dağıtılması üzerine 48 gün sonra sona erdi.

İşçilerin oturma eylemi başlatmaları üzerine ilçe adeta çöp yığınına dönerken, Pasinler Belediye Başkanı Selami Teymur, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın girişimleri sonucu hükümet tarafından Pasinler Belediyesi'ne 550 bin YTL gönderildiğini belirterek, gelen paranın işçilere 5'er bin YTL şeklinde dağıtıldığını ve bunun üzerine 110 işçinin başlattığı oturma eylemini 48 günün ardından sona erdiğini belirtti.

Belediye Başkanı Teymur, belediyenin son 15 yıldır düzenli maaş veremediğini bu nedenle oturma eylemindeki işçilerin kişi başına 1 ila 42 bin YTL arasında belediyeden alacaklarının biriktiğini söyledi. Sorunun geçmişten geldiğini ifade eden Teymur, belediyenin yetersiz olan maddi kaynaklarının artırılması ve soruna kalıcı çözüm bulunması için çalıştıklarını söyledi. Bu kapsamda bazı projeler hazırladıklarını ifade eden Teymur, "Kaplıcaları ve mezbahaneyi özelleştireceğiz. Ayrıca belediye çalışmalarında hizmet alımı ile tasarrufa gideceğiz" dedi.

Eylem süresince ilçedeki çöplerin temizlenemediğini, cadde ve sokaklarda çöp yığınlarının oluştuğunu kaydeden Başkan Teymur, "Bugün Erzurum Büyükşehir ile Kazım Karabekir ve Yakutiye belediyelerinden gelecek personel ve araçlarla ilçemizi eskiden olduğu gibi tertemiz yapacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2008 Perşembe 15:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
manyaq IP: 85.110.197.xxx Tarih : 29.05.2008 16:56:10

yaw kaplıcaları neye özelleştiriyorsun kışın kaplıcalar zaten soğuk özel oldumu donarız bunu düşünen yok 5 trilyona erzurum hattını verdin 25 yıllığına adamlar 1 yılda 5 trilyonu çıkardı daha ne projesi bunlar projemi