7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

İsim benzerliğinden maaşından oldu

Erzurum'da isim benzerliği nedeniyle sakatlık maaşının kesildiğini iddia eden ve bir gecekonduda hayat mücadelesi veren 85 yaşındaki Ahmet Yıldırım, sakatlık maaşının kesilmesi üzerine zor günler geçirmeye başladı.

Erzincan'ın Çukurkuyu köyünde 1973 yılının yaz aylarında çobanlık yaptığı sırada bacağı kırılan Ahmet Yıldırım, Erzurum'a gelerek bacağını kırıkçı-çıkıkçıya sardırdı. Ağrıların her geçen gün arttığını ifade eden Yıldırım, ''Sargıyı bir süre hiç çıkarmadık, ancak ağrılarım artık dayanılmaz olmuştu. Yeniden kırıkçı çıkıkçıya gittim, ancak o da 'Yapacak bir şey yok, hemen hastaneye git' dedi. Hastaneye gittiğimde ise ayağımın kangren olduğunu ve kesilmesi gerektiğini söylediler'' diye konuştu.

Ahmet Yıldırım, 1973 yılında ayağının kesilmesinin ardından 35 yıl boyunca koltuk değnekleriyle yaşadığını ve 8 yıl önce de eşinin ölmesiyle hayatının daha fazla zorlaştığını belirtti Halen Erzurum'un Aşağı Köşk Mahallesi'nde toprak bir gecekonduda hayat mücadelesi veren 85 yaşındaki Ahmet Yıldırım, evli 2 oğlu olduğunu, ancak onların da ekonomik durumunun iyi olmaması yüzünden yalnız yaşamayı tercih ettiğini söyledi.

Ayrıca 9 aydır sakatlık maaşını alamadığını da ifade eden Yıldırım, "Ben protez ayak istemiyorum, benim maaşımı versinler yeter. Kahvede vatandaşlar ihtiyaçlarımı gideriyor. Hayırsever vatandaşın biri haftanın bir günü banyo yaptırmaya götürüyor. Öğlen yemeklerinde ise çay ocağı işletmecisi, bana simit alıyor ve karnımı doyuruyor" dedi.

Hayatı boyunca çobanlık yapan Ahmet Yıldırım, sakatlık maaşının kesilmesinin isim benzerliğinden kaynaklandığını ileri sürdü. Sosyal Sigortalar Kurumu'nda (SSK) kendisiyle aynı ismi taşıyan başka bir Ahmet Yıldırım'ın olduğunu ve bu yüzden kendisinden sakatlık maaşının kesildiğini ileri süren Yıldırım, Bağ-Kur ve SSK'ya kaydı olduğu söylenerek maaşının kesildiğini dile getirdi. Ahmet Yıldırım ile isim benzerliği bulunan kişinin ise Bağ-Kur kaydının Kastamonu'da olduğu ve hayatını kaybettiğini öğrenildi.

Bu arada SGK İl Müdürlüğü yetkilileri, konuyla ilgili açıklama yapmayacaklarını belirttiler.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 13:13:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?