7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

ISO belgeli çorba, patentli cağ kebabı

Erzurum'da bir çorbacı, ürettiği çorbalara kalite belgesi alırken, Erzurum'un meşhur cağ kebabı da patente kavuştu.

Erzurum'un Erzincankapı semtinde hizmet veren çorbacı Abdullah Emeç, Türkiye'de bir ilki başardı. Ürettiği 14 çeşit çorbaya ve işletmesine ISO 22000 ve ISO 9001 kalite belgeleri alan Abdullah Emeç, müşterilerine kaliteli hizmet sunmanın zevkini yaşıyor. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden ve Erzurum yöresinden 14 çeşit çorbanın piştiği lokantanın kalite belgesi alması vatandaşları da memnun ediyor. Erzurumlular, soğuk kış günlerinde kalite belgeli çorbalarla ısınıyorlar.

ISO 22000 ve ISO 9001 belgeleri alan işletmenin sahibi Ahmet Emeç, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Ürettikleri 14 çeşit çorbaya kalite belgesi almak için yaptıkları müracaat sonunda bir dizi inceleme ve denetimden geçtiklerini belirten Emeç, "Yapılan kontroller sonunda kalite belgesi almayı hak ettik. Türkiye'de henüz kimsenin bu konuda belge almadığını öğrendik. Türkiye'de ilk olduğumuz için mutluyuz" dedi.

CAĞ KEBABININ PATENTİ VAR

Bu arada Erzurum'un en önemli damak zevkleri arasında yer alan cağ kebabı da patente kavuştu. Kongre Caddesi'nde hizmet veren Koç Cağ Kebap Salonu, cağ kebabının patentini aldı.

Cağ kebap salonu sahibi Kemal Koç, 1982 yılından beri ürettikleri cağ kebabının Erzurum'un yanı sıra Türkiye'nin dört bir yanında beğeni kazandığını söyledi. Erzurum'da 20'e yakın kebap salonu bulunduğunu, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde de cağ kebabı salonları açıldığını ifade eden Kemal Koç, "İstedik ki, bu önemli ürünümüzün patentini alalım. Yaptığımız müracaatlar sonunda cağ kebabın patentini aldık" dedi.

Cağ kebabı salonlarının işletmecilerini de kaliteli kebap yapmaları konusunda uyaran Kemal Koç, şunları ifade etti:

"Cağ kebabı her geçen yıl yayılıyor. Herkes bu işi yapsın ama kaliteli yapsın. Cağ kebabında sığır eti ve kuyruk yağı kullanılmasın. Cağ kebabının bozulması herkese zarar verir."

İHA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 13:11:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?